Waarom reinig je je huid?

Waarom reinig je je huid?

BLOG | 6 maart 2023

Als je bij ons in de schoonheidssalon voor een gezichtsbehandeling komt zal je vast regelmatig van ons horen dat het reinigen van de huid heel belangrijk is. Maar waarom is dat en hoe doe je dat nu op een juiste manier?

De reden dat wij altijd zo scherp zijn op het feit dat er thuis een goede reiniging wordt uitgevoerd is heel simpel. Als de poriën van de huid niet goed schoon zijn; dus niet goed gereinigd, kan de huid de crème niet goed opnemen, omdat er dus nog vuil op de huid zit die de opname van crème blokkeert. Bij vuil denk je aan bijvoorbeeld talg, bacteriën, mijten, transpiratie, en schadelijke fijn stoffen van buiten af. Dus ook als je niet dagelijks make-up draagt is het belangrijk dat je je gezichtshuid goed reinigt. Begin daarom ongeacht of je nu wel of geen make-up draagt of niet zoveel doet aan verzorging altijd bij de basis; een goede reiniging!

Tip van Susanne

Soms denk je dat je heel goed bezig bent in je routine omdat je het al jaren op een bepaalde manier doet. Maar is dat ook echt zo? Daarop kan je jezelf heel makkelijk controleren. Haal aan het eind van de dag na de reiniging eens een watje met wat lotion erop over je gezicht en kijk dan eens of je watje schoon is of dat er nog vuil op het watje zit.

Het watje is schoon; Heel goed, je reinigt op een goede manier en ga vooral zo door.
Het watje is vuil; Als je watje nog vuil is betekent het dat je reinigingsproduct niet goed heeft gedaan waar hij voor bedoelt is. Het kan zijn dat je het product meer moet uitwerken/ emulgeren met bijvoorbeeld water. Het kan ook zijn dat je reinigingsproduct niet krachtig genoeg werkt en de porie niet goed genoeg leeg reinigt. Vraag dan eens advies bij Body & Beauty over een andere reiniging die beter bij jou past. Of gebruik een extra stap bijvoorbeeld een Eye-make-up remover om de oogmake-up voldoende te verwijderen alvorens je je huid gaat reinigen.

Let op, de lotion/toner niet dient als een reinigingsproduct maar is bedoelt om de ph waarde van de huid weer te herstellen na de reiniging. Doe je dit niet, dan moet je huid dit uit zichzelf doen en kan dat 4 tot 8 uur duren voordat je ph waarde weer in balans is. Lang dus.. en in die tijd hebben je serum en crème niet de optimale werking kunnen doen waar het voor bedoelt is.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk wattenschijfjes te vermijden wanneer je je gezicht gaat reinigen. Het kan namelijk voorkomen dat de vezeltjes van de watjes in je poriën gaan zitten en de huid afsluiten voor je dag/nacht producten. Opname is dan haast niet mogelijk.

Bij het reinigen van de ogen met de Eye-make-up remover kan je wel gebruik maken van een wattenschijfje , dit is juist handig om het grootste deel al van de huid te verwijderen. Gebruik bij het reinigen van je gezicht je handen om het reinigingsproduct uit te werken op het gehele gelaat en haal het van de huid af met een vochtige washand of kompres. Een lotion/toner kan je aanbrengen door het op het gelaat te sprayen of het met je handen op de huid te deppen. Een lotion/toner laat je op het gezicht zitten en haal je er dus niet meer af. Daarna is de zuurgraad herstelt en breng je in de juiste volgorde jouw verzorging aan. Denk aan serum, crème en sunblock.

Hier wat aanraders voor reinigers van ons

eye-makeup-remover-alcina

ALCINA Soft Eye Make-up Remover

  • Voor een zorgvuldig gereinigde oog zone
  • Verwijdert alle oogmake-up
  • Corrigeert kleine make-up foutjes

Inhoud 100 ml

ahava-cleanser

AHAVA All-In One Toning Cleanser

Een lichte cleansing milk op waterbasis voor gezicht en ogen. Verwijdert make-up, vuil en onzuiverheden op effectieve wijze. Maakt de huid helder, aangespannen en zacht en zorgt ervoor dat ze vocht kan vasthouden.

Inhoud 250 ml

cleanser-rejuvi

REJUVI ‘k’ Facial Cleanser

Frisse reinigingsgel voor de normale- en gecombineerde huid.

De welbekende vette T-zone (voorhoofd, neus en kin) is uitermate geschikt voor de ‘k’ Facial Cleanser. De huid in dit gebied heeft vaak grote, open poriën terwijl de huid op de wangen normaal tot droog is. ‘k’ Facial Cleanser reinigt de huid zonder dat deze daarna droog of trekkerig aanvoelt.

Inhoud 200 ml

Onze aanraders voor een lotion/toner

rejuvi-skin-refreshener

REJUVI ‘r’ Skin Refreshener

Voor alle huidtypen (behalve Rosacea).

Dé belangrijke stap om na de reiniging je huid in pH balans te brengen. 5.5 is de ideale pH-waarde om producten optimaal in de huid op te nemen. AHA-derivaten zorgen voor de ideale huidbalans en verkleinen de poriën.

Inhoud 200 ml

alcina-lotion

ALCINA Gezichts-tonic zonder alcohol

Tot de waardevolle ingrediënten van de formule behoren extracten van de cactusvijg om de huid tijdens de toepassing van voedingsstoffen en vocht te voorzien. Tegelijkertijd richt het Duitse merk zich op een milde formule, zodat u de cosmetica ook voor de gevoelige huid kunt gebruiken. Breng zowel ‘s morgens als ‘s avonds wat van het gezichtstonic zonder alcohol aan op het gezicht na de reiniging.

Inhoud 200 ml

Deel dit bericht op:

Lees ook

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Om mee te beginnen is het handig te weten wat een serum is. Het is een product met hoge concentratie aan werkstoffen dit kunnen vitamines zijn om vocht tekort aan te vullen en de huid te beschermen of pigmentvlekjes te vervagen of fruitzuren om de huid te verdunnen en te verjongen.

Lees verder

Hoera… het is echt zomer!

Wat hebben we al veel mooie dagen gehad en wat is dat toch heerlijk die warmte van de zonnestralen op je lichaam. Je voelt je energieker en blij. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huid?

Lees verder

Zonbescherming, waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet

Lees verder

Rosacea – Rood als een roos

Ben je radeloos als het gaat om je huid? Weet je niet meer wat je moet doen? Bij Body & Beauty wél! Bij ons vind je een professioneel team met kennis over de huid, jouw huid!

Lees verder

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Schilfertjes, de bekende craquelé en jeuk door de droogte. Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Zeer goede salon met vakkundig personeel! Fijne en goede behandelingen, mooie producten en make-up.Toppers waar ik heel erg blij mee ben! 👌🏼

- Carla

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.