body en beauty

Rosacea

Rosacea

‘Rosacea’ betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Rosacea is een chronische huidaandoening waarbij rode vlekken zich in een vlindervorm over het gezicht verspreiden; met name op de wangen en de neus. Vaak zijn dit verwijde bloedvaatjes. Het lijkt alsof je bloost en het voelt steeds warm aan. Soms komen daar ontstekingen in de vorm van rode bulten (papels en of pustels) bij. Dan spreken wij van acne-rosacea. Eigenlijk is het een chronische ontstekingsreactie van de huid. Rosacea kan ook gepaard gaan met seborrhoïsch eczeem en/of oogirritatie of oogontstekingen.

Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Overigens is er bij deze huidaandoening vaak sprake van een golfbeweging in uitbraak. Meestal nemen in het voorjaar de klachten toe. De oorzaak van rosacea is vrijwel onbekend, maar er wordt gezegd dat het veroorzaakt wordt door een gist die op de huid leeft, namelijk de Demodex mijt, die bij rosacea in een grote hoeveelheid aanwezig is; zo ook de stapyloccocus aurus bacterie, die hoogstwaarschijnlijk de ontstekingen en huidirritatie veroorzaakt. De huid is vaak droog en pijnlijk.

Met de Rejuvi methode is er een aangepaste behandeling van dit huidtype mogelijk met ondersteunende thuisverzorging om de huid rustig te houden en de conditie te verbeteren. De roodheid en irritatie neemt af en de huid zal beter bestand zijn tegen invloeden van buitenaf.

Ook is hierbij het advies om het voedingspatroon aan te passen en te ondersteunen met LavieSage nutricometics om de weerbaarheid van de huid te versterken. Op deze manier kun je de huid van binnenuit versterken en kalmeren.

Als je een behandeling afspreekt, gaan wij de volgende dingen bespreken:

  • huidanalyse
  • voedingsadvies
  • behandelplan met thuisverzorgingsadvies
  • vergoeding van de zorgverzekeraar

Ook interessant voor jou

Microneedling

Microneedling is een mooie behandeling die ervoor zorgt dat jouw huid nieuw collageen aanmaakt.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.