body en beauty

Huidafwijkingen

Huidafwijkingen

Goedaardige huidafwijkingen zijn fibromen, bloedblaartjes en bindweefselgezwellen.

Fibromen

Fibromen zijn beter bekend onder de naam ‘steelwratjes’. Het zijn kleine tot middelgrote goedaardige bindweefselwoekeringen. Ze zijn vaak lichtbruin van kleur en zitten op een soort steeltje. Er is geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van fibromen. Wel zijn er een aantal factoren die het risico op fibromen kunnen vergroten, zoals overgewicht, hormonen, erfelijke aanleg of wrijving met kleding of metalen (bijvoorbeeld sieraden). Fibromen hebben een matrix: de oorsprong van de fibroom.

Om een fibroom goed te verwijderen, moet deze matrix vernietigd worden, anders komt hij hoogstwaarschijnlijk terug. Met een pincet wordt de fibroom vastgepakt, waardoor het steeltje goed zichtbaar is. Met het zapper-apparaatje wordt er stroom afgegeven op het steeltje. Deze brandt het door, waardoor de fibroom loslaat. Ik brand niet verder dan tot het huidoppervlak om zo weinig tot geen littekenweefsel achter te laten.

Na de behandeling blijft er een rood klein wondje achter en eventueel wat donkere korstvorming, wat in verloop van tijd geneest. De plek is vervolgens helemaal weg. Het plekje moet in ieder geval gedurende genezing en liefst ook daarna beschermd worden tegen uv-licht en de zon met een sunblock.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.

Bloedblaartjes

Een bloedblaar is een vaatafwijking waarbij zwak bindweefsel een rol speelt. Het bloed overvult het vaatje, waardoor het bloedvat gaat uitpuilen. Het blaartje kan met het zapper-apparaatje verbrand worden tot het huidoppervlak en deze zal als sneeuw voor de zon verdwijnen. Gedurende een dag of 10 is er een klein korstje aanwezig. Dit zal er vanzelf af vallen. En de blaar is verdwenen! Het plekje moet in ieder geval gedurende de genezing en liefst ook daarna beschermd worden tegen UV-licht en de zon met een sunblock.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.

Bindweefsel / benigne tumor

Dit is een veel voorkomende en meestal erfelijke oneffenheid. Het zijn opvallende bindweefselwoekeringen op het gelaat en lichaam en goedaardig en zijn vaak huidkleurig. Met een pincet zorg ik er eerst voor dat de plek loskomt van de huid en met het zapper-apparaatje wordt daarna de wortel behandeld, zodat de plek niet meer terugkomt. Er wordt alleen in de opperhuid (bovenste huidlaag) gewerkt, waardoor er mooie genezing plaatsvindt en er zo min mogelijk van te zien is.

Na de behandeling ontstaat er een korst op de behandelde plek. Als deze eraf is gevallen, blijft er een nieuw rozekleurig stukje huid over die uiteindelijk de originele tint weer terugkrijgt. Ook hierbij geldt dat een goede bescherming tegen uv-licht en de zon nodig is met sunblock. Ik raad ook aan de behandeling te laten uitvoeren in het najaar of de winter. Het kan voorkomen dat onze specialiste eerst een verwijzing doet naar je arts om zeker te weten dat het gaat om een goedaardige plek die geen activiteit en/of onrustige cellen heeft.

De behandeling is per 15 minuten af te spreken.


Ook interessant voor jou

Microneedling

Microneedling is een mooie behandeling die ervoor zorgt dat jouw huid nieuw collageen aanmaakt.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.