body en beauty

Ontharen met IPL

Wat is IPL?

IPL (Intense Pulsed Light) is ontharen door middel van licht. Het is een veilige en snelle manier van duurzaam ontharen waarbij je je geen zorgen meer hoeft te maken over ongewenste haargroei.

Hoe werkt IPL?

Via het handstuk van de Optima Pro IPL wordt een lichtflits uitgezonden. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haar en omgezet in warmte of energie. Die komt tot onder het haarzakje bij de voedingsbodem. Hier wordt het haarzakje vernietigd en de haar keert niet meer terug. Dit gebeurt in een fractie van een seconde: lang genoeg om de haar te vernietigen en kort genoeg om de huid te beschermen.

Wanneer zie je resultaat van IPL?

Om IPL te kunnen toepassen, moet de haar wel pigment bevatten en de behandeling moet herhaald worden, omdat niet elke haar bij de eerste lichtflits vernietigd is. De haar moet in de groeifase aangepakt worden. Als de haar in een overgangs- of rustfase verkeert, wordt het haarzakje niet vernietigd. De haarzakjes worden bij een volgende behandeling vernietigd wanneer ze wél in de groeifase zitten. Voor het verwijderen van ongewenste haren moet een IPL-bandeling minimaal 8 tot 10 keer herhaald worden. Afhankelijk van het gebied wordt er om de 4 tot 12 weken geflitst. Het eerste resultaat zie je soms al na 1 behandeling, maar herhaling is toch noodzakelijk.

De tijdsduur per IPL-behandeling varieert van 10 minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot 1 uur voor bijvoorbeeld onder- of bovenbenen.

Voor wie is IPL geschikt?

IPL is geschikt voor mannen en vrouwen, en bij voorkeur voor mensen met donkere haren en een lichte huid. Als het kleurverschil tussen huid en haar klein is, neemt het aantal benodigde behandelingen toe, maar er kan wel veilig geflitst worden met de IPL. Dit geldt voor een donkere huid met donkere haren en een lichte huid met lichte haren, zolang er maar contrast te zien is en het liefst een donkere haarwortel. Hierdoor zijn blonde, grijze of rode haren moeilijk of niet te verwijderen met de IPL-methode.

Wat zijn de voordelen van IPL?

  • Geschikt voor gelaat en lichaam
  • Pijnloos
  • Duurzaam resultaat
  • Snel en effectief
  • Veilig

Wat zijn de risico’s van IPL?

Een eventueel risico is de vorming van pigment (verkleuringen van het huidoppervlak). Daarom is het belangrijk dat je 4 tot 6 weken voor, en gedurende 6 weken na de IPL-behandeling, niet in de zon bent, onder de zonnebank gaat of zelfbruiningsproducten gebruikt.


Ook interessant voor jou

Microneedling

Microneedling is een mooie behandeling die ervoor zorgt dat jouw huid nieuw collageen aanmaakt.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.