Ontharen met IPL

Wat is IPL?

IPL (Intense Pulsed Light) is ontharen door middel van licht. Het is een veilige en snelle manier van duurzaam ontharen waarbij je je geen zorgen meer hoeft te maken over ongewenste haargroei.

Hoe werkt IPL?

Via het handstuk van de Optima Pro IPL wordt een lichtflits uitgezonden. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in de haar en omgezet in warmte of energie. Die komt tot onder het haarzakje bij de voedingsbodem. Hier wordt het haarzakje vernietigd en de haar keert niet meer terug. Dit gebeurt in een fractie van een seconde, maar is lang genoeg om de haar te vernietigen en kort genoeg om de huid te beschermen.

Wanneer heb je resultaat van IPL?

Om IPL te kunnen toepassen, moet de haar wel pigment bevatten en de behandeling moet herhaald worden, omdat niet elke haar bij de eerste lichtflits vernietigd is. De haar moet in de groeifase aangepakt worden. Als deze in een overgangs- of rustfase verkeert, wordt het haarzakje niet vernietigd. De haarzakjes worden bij een volgende behandeling vernietigd wanneer ze wél in de groeifase zitten. Voor het verwijderen van ongewenste haren moet een IPL-bandeling minimaal 8 tot 10 keer herhaald worden. Afhankelijk van het gebied wordt er om de 4 tot 12 weken geflitst. Het eerste resultaat zie je soms al na 1 behandeling, maar herhaling is toch noodzakelijk.

De tijdsduur per IPL-behandeling varieert van 10 minuten voor bijvoorbeeld een bovenlip tot 1 uur voor bijvoorbeeld onder- of bovenbenen.

Voor wie is IPL geschikt?

Voor mannen en vrouwen, en bij voorkeur voor mensen met donkere haren en een lichte huid. Als het kleurverschil tussen huid en haar klein is, neemt het aantal benodigde behandelingen toe, maar er kan wel veilig geflitst worden met de IPL. Dit geldt voor een donkere huid met donkere haren en een lichte huid met lichte haren, zolang er maar contrast te zien is en het liefst een donkere haarwortel. Hierdoor zijn blonde, grijze of rode haren moeilijk of niet te verwijderen met de IPL-methode.

Wat zijn de voordelen van IPL?

  • Geschikt voor gelaat en lichaam
  • Pijnloos
  • Duurzaam resultaat
  • Snel en effectief
  • Veilig

Wat zijn de risico’s van IPL?

Een eventueel risico is de vorming van pigment (verkleuringen van het huidoppervlak). Daarom is het belangrijk dat je 4 tot 6 weken voor, en gedurende 6 weken na de IPL-behandeling, niet in de zon bent, onder de zonnebank gaat of zelfbruiningsproducten gebruikt.


Ook interessant voor jou

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.