Rosacea – Rood als een roos

Rosacea – Rood als een roos

BLOG | 23 maart 2018

Ben je radeloos als het gaat om je huid? Weet je niet meer wat je moet doen? Bij Body & Beauty wél! Bij ons vind je een professioneel team met kennis over de huid, jouw huid! Stel je hebt allemaal rode vlekken in je gezicht of altijd een rode neus, rode wangen, branderige huid en ook nog ontstekingen en puistjes, dan kan het zijn dat je rosacea hebt. Rosacea is een onschuldige huidaandoening.

Rosacea

Het uit zich vaak in een vlindervormige rode vlek over wangen en neus  het kan wel behoorlijk pijn doen door de puistjes en ruwe plekken op de huid. Uit onderzoek is gebleken dat de demodex mijt vaak groots vertegenwoordigt is op de huid. Rosacea ontstaat vaak tussen het 30e en 50e levensjaar en komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Bijna 1 op de 5 vrouwen boven de 30 jaar krijgt/ heeft hiermee te maken. Vaak wordt rosacea verward met acne, het grote verschil is dat er bij acne ook mee-eters aanwezig zijn en bij rosacea niet.

De stadia van rosacea

Rosacea kun je onderscheiden in verschillende stadia:

Stadium 1
– Rode wangen/neus
– De huid reageert direct op warmte en koud en kan pijnlijk aanvoelen

Stadium 2
– Rode wangen/neus, zwellingen en hele fijne puistjes
– Poriën zijn groter

Stadium 3
– Roodheid wangen/neus met grote ontstekingachtige puistjes
– Neus (bloemkoolneus) en contouren van het gezicht kunnen dikker worden
– De huid voelt ruwer aan

Stadium 4
– De ogen worden aangetast. Dit kenmerkt zich door oogontstekingen en/of branderige ogen

Maar wat kun je zelf doen aan rosacea?

  • Vermijd grote temperatuurverschillen, bij extreme kou je huid goed beschermen tegen de kou en met de zon je huid goed beschermen met een hoge zonnefactor ook wel SPF genoemd en dan wel minimaal een SPF30
  • Pas op met sterk gekruid eten
  • Hanteer de voedingsadviezen bij Rosacea om erger te voorkomen. (linkje)
  • Weinig tot geen alcohol
  • Niet roken
  • Gebruik geen washand dit is vaak te heftig voor de huid
  • Ga niet onder de zonnebank of in de sauna
  • Je huid goed verzorgen

Je huid goed verzorgen is toch ook wel één van de belangrijkste punten bij rosacea. Zo houd je je huid goed onder controle en zorg je ook dat het het minst pijnlijk is

Rosacea behandelen bij Body & Beauty

Bij Body & Beauty hebben wij  behandelingen van Rejuvi, deze behandelingen zijn speciaal ontwikkeld voor huidproblemen als rosacea en de meest gevoelige huid. Met deze behandelingen reinigen en peelen wij de huid op een milde manier. Zo gebruiken wij een milde vorm van fruitzuur ook wel de Skin Care Formula genoemd.  Deze verwijderd op zachte wijze dode huidcellen en vuil en bevordert het stofwisselingsproces in de huid.

Bovendien zorgt het ervoor dat de huid weer toegankelijk is voor werkstoffen en kan het vocht in de huid beter worden vastgehouden. Daarna word een reparerend en voedend masker aangebracht wat na de behandeling op de huid blijft zitten hierdoor kalmeer je de huid en word irritatie minder en ruwe plekken genezen sneller en is het totaalbeeld rustiger. Maar het is ook mogelijk om met camouflage of make-up de roodheid op een natuurlijke manier wat af te zwakken en zo de aandacht af te leiden van wat je minder mooi vind aan de huid.

Ervaringsdeskundigen

Doordat wij dit huidtype bij Body & Beauty vaak tegenkomen kan je wel zeggen dat wij ervaringsdeskundigen zijn. Zo is gebleken dat er veel zo niet bijna alles te herleiden is aan voeding en stress. Bij Body & Beauty adviseren wij je in het gebruik van beautysupplementen van LavieSage.

Deze nutricosmetics komen juist bij de huid terecht daar waar andere suppletie vaak in het lichaam verdwijnt gaat dit nog een stapje verder mede door de samenstelling. Het is in staat de huid weer in balans te brengen, zodat de ontstekingen tot rust worden gebracht. En bied optimale bescherming van binnenuit om de huid van buitenaf weerbaarder te maken. De skin secure en skin defense slik je gedurende 3 maanden en  haalt je uit uit de min!

Daarna kijken wij opnieuw met jou of je het gewenste resultaat hebt en dan kan je daarna onderhouden met skin balance en skin protect van LavieSage. Vooral richting het voorjaar dan laait de rosacea vaak weer op en kan je uit voorzorg een kuur skin secure en skin defense doen. De eerste zonnestralen en de pollen zijn dan de boosdoender. Denk dan ook vooral aan je voeding en zonbescherming.

Tips voor thuis

Voor thuis raden wij aan de night cream van Rejuvi te gebruiken deze heet wel “night” maar is geschikt voor dag en nacht, het is een luchtige maar toch romige creme die fijn uitsmeert en aangenaam ruikt. Dit product verstevigd de vaatwanden en zorgt dus voor vermindering en stabiliteit van de roodheid. Wij informeren je graag meer over alle mogelijkheden met betrekking tot rosacea.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Om mee te beginnen is het handig te weten wat een serum is. Het is een product met hoge concentratie aan werkstoffen dit kunnen vitamines zijn om vocht tekort aan te vullen en de huid te beschermen of pigmentvlekjes te vervagen of fruitzuren om de huid te verdunnen en te verjongen.

Lees verder

Hoera… het is echt zomer!

Wat hebben we al veel mooie dagen gehad en wat is dat toch heerlijk die warmte van de zonnestralen op je lichaam. Je voelt je energieker en blij. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huid?

Lees verder

Zonbescherming, waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet

Lees verder

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Schilfertjes, de bekende craquelé en jeuk door de droogte. Lees hier meer.

Lees verder

Acne

Wanneer heb je acne? Als er hier en daar een (jeugd) puistje zit? Nee, kenmerkend voor acne is dat er verschillende huidafwijkingen aanwezig zijn.

Lees verder

Ervaringen

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Zeer goede salon met vakkundig personeel! Fijne en goede behandelingen, mooie producten en make-up.Toppers waar ik heel erg blij mee ben! 👌🏼

- Carla

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.