Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

BLOG | 2 mei 2019

Om mee te beginnen is het handig te weten wat een serum is. Het is een product met hoge concentratie aan werkstoffen dit kunnen vitamines zijn om vocht tekort aan te vullen en de huid te beschermen of pigmentvlekjes te vervagen of fruitzuren om de huid te verdunnen en te verjongen of antioxidanten om de huid weerbaarder te maken en te beschermen tegen vrije radicalen of specifieke vetten om de huid vetten aan te vullen maar ook bijvoorbeeld retinol wat wij kennen als vitamine A dit is een enorme rimpelkiller.

Wat wil je bereiken? Wat is voor jou belangrijk?

Daar zoek je een serum bij. En dat doel kan natuurlijk veranderen en dat is ook goed, wissel regelmatig van product om je huid actief te houden en steeds aan iets anders te werken. In de zomer is het niet verstandig om fruitzuur of vitamine A te gebruiken dus zoiets pak je dan bijv in de wintermaanden en voorjaar en zomer een vitamine cocktail of een hydraterend serum om vocht tekort aan te vullen.

Is dagcrème alleen dan niet voldoende? Daar zitten toch ook werkstoffen in?

Dat is absoluut waar maar dagcrème geeft vooral bescherming aan de huid en uiteraard wel meer dan dat maar het is heel zinvol om met een serum met hoog geconcentreerde werkstoffen de huid een extra boost te geven dan alleen de verzorging uit je dagcrème. Een serum breng je dus ook na het reinigen van de huid aan en omdat het zo geconcentreerd is heb je maar weinig nodig je wacht even tot het is opgenomen is en daarna breng je de dagcrème aan. Serums zijn vaak dun van structuur en met kleine moleculen zodat het goed opgenomen kan worden en diep kan doordringen in de huid, daarom doe je dit als eerste.

Daar krijgt de huid haar eerste voeding en vaak kan je dan wat zuiniger met je dagcrème zijn.

Wanneer gebruik je het nou en hoe vaak?

Het hangt een beetje van de werkstoffen af maar in de meeste gevallen gebruik je een serum overdag en dan ook iedere dag totdat het op is en dan zou je kunnen wisselen naar een ander serum met een ander doel. Soms moet het juist ’s nachts omdat het bijvoorbeeld geen uv mag opvangen of simpelweg omdat de huid dan actief aan t werk kan hiermee wanneer jij in rust bent.

Stel je wilt niet altijd een serum gebruiken dan kan je bijvoorbeeld 4x per jaar als het seizoen wisselt een serum gebruiken als een kuur. Het beste is dan iedere dag te smeren tot het op is dan haal je het maximale uit je kuur. Meestal zitten serums in een klein en flesje waar geen licht bijkomt dit omdat het zo geconcentreerd is en ook zo moet blijven bovendien is het vaak wat kostbaarder dan crème.

Wil jij weten welk serum het beste bij jou past? Laat je adviseren door één van onze specialistes bij Body &Beauty.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Hoera… het is echt zomer!

Wat hebben we al veel mooie dagen gehad en wat is dat toch heerlijk die warmte van de zonnestralen op je lichaam. Je voelt je energieker en blij. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huid?

Lees verder

Zonbescherming, waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet

Lees verder

Rosacea – Rood als een roos

Ben je radeloos als het gaat om je huid? Weet je niet meer wat je moet doen? Bij Body & Beauty wél! Bij ons vind je een professioneel team met kennis over de huid, jouw huid!

Lees verder

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Schilfertjes, de bekende craquelé en jeuk door de droogte. Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Zeer goede salon met vakkundig personeel! Fijne en goede behandelingen, mooie producten en make-up.Toppers waar ik heel erg blij mee ben! 👌🏼

- Carla

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.