body en beauty

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Om mee te beginnen is het handig te weten wat een serum is. Het is een product met hoge concentratie aan werkstoffen dit kunnen vitamines zijn om vocht tekort aan te vullen en de huid te beschermen of pigmentvlekjes te vervagen of fruitzuren om de huid te verdunnen en te verjongen of antioxidanten om de huid weerbaarder te maken en te beschermen tegen vrije radicalen of specifieke vetten om de huid vetten aan te vullen maar ook bijvoorbeeld retinol wat wij kennen als vitamine A dit is een enorme rimpelkiller.

Wat wil je bereiken? Wat is voor jou belangrijk?

Daar zoek je een serum bij. En dat doel kan natuurlijk veranderen en dat is ook goed, wissel regelmatig van product om je huid actief te houden en steeds aan iets anders te werken. In de zomer is het niet verstandig om fruitzuur of vitamine A te gebruiken dus zoiets pak je dan bijv in de wintermaanden en voorjaar en zomer een vitamine cocktail of een hydraterend serum om vocht tekort aan te vullen.

Is dagcrème alleen dan niet voldoende? Daar zitten toch ook werkstoffen in?

Dat is absoluut waar maar dagcrème geeft vooral bescherming aan de huid en uiteraard wel meer dan dat maar het is heel zinvol om met een serum met hoog geconcentreerde werkstoffen de huid een extra boost te geven dan alleen de verzorging uit je dagcrème. Een serum breng je dus ook na het reinigen van de huid aan en omdat het zo geconcentreerd is heb je maar weinig nodig je wacht even tot het is opgenomen is en daarna breng je de dagcrème aan. Serums zijn vaak dun van structuur en met kleine moleculen zodat het goed opgenomen kan worden en diep kan doordringen in de huid, daarom doe je dit als eerste.

Daar krijgt de huid haar eerste voeding en vaak kan je dan wat zuiniger met je dagcrème zijn.

Wanneer gebruik je het nou en hoe vaak?

Het hangt een beetje van de werkstoffen af maar in de meeste gevallen gebruik je een serum overdag en dan ook iedere dag totdat het op is en dan zou je kunnen wisselen naar een ander serum met een ander doel. Soms moet het juist ’s nachts omdat het bijvoorbeeld geen uv mag opvangen of simpelweg omdat de huid dan actief aan t werk kan hiermee wanneer jij in rust bent.

Stel je wilt niet altijd een serum gebruiken dan kan je bijvoorbeeld 4x per jaar als het seizoen wisselt een serum gebruiken als een kuur. Het beste is dan iedere dag te smeren tot het op is dan haal je het maximale uit je kuur. Meestal zitten serums in een klein en flesje waar geen licht bijkomt dit omdat het zo geconcentreerd is en ook zo moet blijven bovendien is het vaak wat kostbaarder dan crème.

Wil jij weten welk serum het beste bij jou past? Laat je adviseren door één van onze specialistes bij Body &Beauty.

Deel dit bericht op:

Lees ook

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.