body en beauty

Waarom reinig je je huid?

Waarom zou je je huid reinigen?

Als je bij ons in de schoonheidssalon voor een gezichtsbehandeling komt zal je vast regelmatig van ons horen dat het reinigen van de huid heel belangrijk is. Maar waarom is dat en hoe doe je dat nu op een juiste manier?

De reden dat wij altijd zo scherp zijn op het feit dat er thuis een goede reiniging wordt uitgevoerd is heel simpel. Als de poriën van de huid niet goed schoon zijn, dus niet goed gereinigd, kan de huid de crème niet goed opnemen, omdat er dus nog vuil op de huid zit die de opname van crème blokkeert. Bij vuil denk je aan bijvoorbeeld talg, bacteriën, mijten, transpiratie, en schadelijke fijn stoffen van buiten af. Dus ook als je niet dagelijks make-up draagt is het belangrijk dat je je gezichtshuid goed reinigt. Begin daarom ongeacht of je nu wel of geen make-up draagt of niet zoveel doet aan verzorging altijd bij de basis; een goede reiniging!

Tip van Susanne

Soms denk je dat je heel goed bezig bent in je routine omdat je het al jaren op een bepaalde manier doet. Maar is dat ook echt zo? Daarop kan je jezelf heel makkelijk controleren. Haal aan het eind van de dag na de reiniging eens een watje met wat lotion erop over je gezicht en kijk dan eens of je watje schoon is of dat er nog vuil op het watje zit.

Het watje is schoon; Heel goed, je reinigt op een goede manier en ga vooral zo door.
Het watje is vuil; Als je watje nog vuil is betekent het dat je reinigingsproduct niet goed heeft gedaan waar hij voor bedoelt is. Het kan zijn dat je het product meer moet uitwerken/ emulgeren met bijvoorbeeld water. Het kan ook zijn dat je reinigingsproduct niet krachtig genoeg werkt en de porie niet goed genoeg leeg reinigt. Vraag dan eens advies bij Body & Beauty over een andere reiniging die beter bij jou past. Of gebruik een extra stap bijvoorbeeld een Eye-make-up remover om de oogmake-up voldoende te verwijderen alvorens je je huid gaat reinigen.

Let op, de lotion/toner niet dient als een reinigingsproduct maar is bedoelt om de ph waarde van de huid weer te herstellen na de reiniging. Doe je dit niet, dan moet je huid dit uit zichzelf doen en kan dat 4 tot 8 uur duren voordat je ph waarde weer in balans is. Lang dus.. en in die tijd hebben je serum en crème niet de optimale werking kunnen doen waar het voor bedoelt is.

Probeer daarnaast zoveel mogelijk wattenschijfjes te vermijden wanneer je je gezicht gaat reinigen. Het kan namelijk voorkomen dat de vezeltjes van de watjes in je poriën gaan zitten en de huid afsluiten voor je dag/nacht producten. Opname is dan haast niet mogelijk.

Bij het reinigen van de ogen met de Eye-make-up remover kan je wel gebruik maken van een wattenschijfje , dit is juist handig om het grootste deel al van de huid te verwijderen. Gebruik bij het reinigen van je gezicht je handen om het reinigingsproduct uit te werken op het gehele gelaat en haal het van de huid af met een vochtige washand of kompres. Een lotion/toner kan je aanbrengen door het op het gelaat te sprayen of het met je handen op de huid te deppen. Een lotion/toner laat je op het gezicht zitten en haal je er dus niet meer af. Daarna is de zuurgraad herstelt en breng je in de juiste volgorde jouw verzorging aan. Denk aan serum, crème en sunblock.

Hier wat aanraders voor reinigers van ons

eye-makeup-remover-alcina

ALCINA Soft Eye Make-up Remover

  • Voor een zorgvuldig gereinigde oog zone
  • Verwijdert alle oogmake-up
  • Corrigeert kleine make-up foutjes

Inhoud 100 ml

ahava-cleanser

AHAVA All-In One Toning Cleanser

Een lichte cleansing milk op waterbasis voor gezicht en ogen. Verwijdert make-up, vuil en onzuiverheden op effectieve wijze. Maakt de huid helder, aangespannen en zacht en zorgt ervoor dat ze vocht kan vasthouden.

Inhoud 250 ml

cleanser-rejuvi

REJUVI ‘k’ Facial Cleanser

Frisse reinigingsgel voor de normale- en gecombineerde huid.

De welbekende vette T-zone (voorhoofd, neus en kin) is uitermate geschikt voor de ‘k’ Facial Cleanser. De huid in dit gebied heeft vaak grote, open poriën terwijl de huid op de wangen normaal tot droog is. ‘k’ Facial Cleanser reinigt de huid zonder dat deze daarna droog of trekkerig aanvoelt.

Inhoud 200 ml

Onze aanraders voor een lotion/toner

rejuvi-skin-refreshener

REJUVI ‘r’ Skin Refreshener

Voor alle huidtypen (behalve Rosacea).

Dé belangrijke stap om na de reiniging je huid in pH balans te brengen. 5.5 is de ideale pH-waarde om producten optimaal in de huid op te nemen. AHA-derivaten zorgen voor de ideale huidbalans en verkleinen de poriën.

Inhoud 200 ml

alcina-lotion

ALCINA Gezichts-tonic zonder alcohol

Tot de waardevolle ingrediënten van de formule behoren extracten van de cactusvijg om de huid tijdens de toepassing van voedingsstoffen en vocht te voorzien. Tegelijkertijd richt het Duitse merk zich op een milde formule, zodat u de cosmetica ook voor de gevoelige huid kunt gebruiken. Breng zowel ‘s morgens als ‘s avonds wat van het gezichtstonic zonder alcohol aan op het gezicht na de reiniging.

Inhoud 200 ml

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.