Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Een sterke huidbarrière is essentieel voor een gezonde huid. Uit wetenschap is gebleken dat bijna alle huidaandoeningen zoals acne en eczeem te wijten zijn aan een gebrek aan ceramiden die zorgen voor een sterke huidbarrière. Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Waaraan kun je zien of je huid barrière beschadigd is

Je kunt een beschadigde huidbarrière herkennen aan de volgende tekenen; de huid kan ruw aanvoelen is rood en of geïrriteerd en het kan jeuken. Een beschadigde huidbarrière kan ontstaan door bijvoorbeeld voeding of temperatuur veranderingen of onjuist cosmetica gebruik en overmatig peelen/scrubben.

Wat is de huid barrière

Simpel gezegd is de huidbarrière een waterdichte afsluiting die de buitenste lagen van de huid bij elkaar houdt. Bij een gezonde huidbarrière voelt je huid glad en zacht aan, maar als deze buitenste lagen beschadigd zijn, kan de huid er dof uitzien en ruw of droog aanvoelen.

De huidbarrière wordt gevormd door de bovenste laag van je huid, de opperhuid. Deze opperhuid kun je vergelijken met een bakstenen muur(dode huidcellen). Je cellen vormen de bakstenen en je huidvetten (lipiden) vormen het cement.

Waarom is die dan zo belangrijk

Zie de huidbarrière als een muur van een huis die bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf – regen, wind, kou en warmte -, zo beschermt je huidbarrière je tegen invloeden zoals irriterende stoffen en allergenen. Tegelijkertijd zorgt je huidbarrière ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan, dus niet kan verdampen. Bij een barrière denk je vaak aan iets wat juist tegen houdt dat is bij de huidbarrière dus niet zo. Een gezonde barrière zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je crème dus niet zo makkelijk kan verdampen maar juist goed opgenomen kan worden

Wat kan ik eraan doen om het te herstellen en te beschermen

Het gevoel van een beschadigde huid is natuurlijk nooit prettig en gelukkig zijn er heel wat manieren om die huidbarrière weer te herstellen en goed te verzorgen.

Zo kan je door middel van suppletie de huid van binnen uit gaan versterken en repareren. Waardoor de huid zichzelf weer kan gaan beschermen. Invloeden van vervuiling en zonlicht herstellen en het draagt bij aan het proces van cel vernieuwing. Skin Protect bevat een reeks krachtige antioxidanten zoals, vitamine C en E, zink, selenium. Daarnaast bevat het ook koper dat bijdraagt tot een normale pigmentatie van de huid.

Om de lipidenlaag (vetlaag) aan te vullen in de opperhuid kan je visolie gebruiken. Omega 3 vetzuren zijn heel geschikt om de huidcellen bij elkaar te houden en de huid de juiste barrière functie terug te geven. Bovendien zorgt omega 3 voor een ontstekingremmende werking. Ideaal dus bij een ontstekingsreactie als eczeem, rosacea, acne, psoriasis en een verstoorde barrière functie. Skin balance is een uitgebalanceerde omega 3 capsule van Laviesage. Maar ook adviseren wij de omega 3 olie van Eqology, heel duurzaam verkregen en zuiverste in zijn soort, bovendien vloeibaar om een hoge dosering te bereiken. En daar hebben ze speciaal voor kinderen een kidsoil ontwikkeld zodat jij je kind ook het beste kan geven op gebied van suppletie en omega 3 vetzuren voor ogen, hersenen, bloedvaten en huid.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.