Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Permanente make-up is een mooie mogelijkheid om langdurig te genieten van een verzorgde make-uplook. Maar om die te behouden, is er na de behandeling(en) ook een goede naverzorging nodig. Maar wat is hierover waar en niet waar? In dit blogartikel zet ik de feiten en fabels over naverzorging voor je op een rij.

‘Je kunt gelijk na de behandeling make-up dragen’

Om te beginnen met een fabel. Met permanente wenkbrauwen of eyeliner heb je waarschijnlijk geen make-up meer nodig. Maar wanneer je toch make-up wil dragen, zoals mascara bij je permanente eyeliner of een wenkbrauwpoeder, moet je hier na de behandeling mee wachten. Bij pmu ontstaan er minuscule sneetjes, die ongeveer vijf dagen nodig hebben om te herstellen. Daarom mag er niet gelijk make-up gedragen worden om complicaties te vermijden.

‘Nazorg is essentieel om infecties te voorkomen’

Naverzorging is zeker belangrijk om infecties te voorkomen. Het naleven van instructies zorgt ervoor dat er geen irriterende stoffen binnendringen. Denk aan chloor- of zout water, make-up, crèmes of een teveel aan uv-straling. Zwemmen, de sauna of zonnen wordt dus tijdens het herstelproces afgeraden. Probeer ook zo weinig mogelijk het behandelde gebied aan te raken, zodat er geen bacteriën indringen.

‘Zwelling en roodheid zijn slechte tekenen’

Hoewel zwelling en roodheid na de behandeling verontrustend kunnen lijken, zijn het gelukkig onschuldige bijwerkingen. Bij het zetten van pigment moeten er kleine ‘kerfjes’ gemaakt worden in je huid. Het is normaal dat je huid hierop reageert. De zwelling en roodheid nemen na een paar dagen af, afhankelijk van de gevoeligheid van je huid.

Goede nazorg is belangrijk voor het behouden van de kleur en vorm’

Dit is zeker een feit. In de eerste weken wil je niet gelijk het resultaat van je permanente make-up kwijtraken. De herstelweken zijn daarom van belang om zorgvuldig de verzorgingsinstructies te naleven. De instructies zijn bijvoorbeeld:

Goed informeren

Zit je erover te denken permanente make-up te laten zetten? Bij Body & Beauty sta ik graag voor je klaar. Ik zet zowel pmu op wenkbrauwen en als eyeliner. Je goed laten informeren is te allen tijde belangrijk. Daarom geef ik je tijdens een intakegesprek graag mijn deskundige advies en vertel ik je meer over de behandeling. Daar zit uiteraard ook de naverzorging bij, zodat je pmu zo mooi en goed mogelijk geneest! Meer weten? Neem gerust contact met mij op.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.