body en beauty

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

In de spiegel leun je toch wat verder naar je reflectie toe. Anderen zullen het niet tegen je zeggen, maar zelf vind je dat je er toch wel écht ouder uit begint te zien. Je blik is nog zo jong, maar de huid bij je wangen en kin oogt slapjes. Je ziet er veel ouder uit dan je je voelt.

De oorzaak van een slappe huid

Laten we één ding vooropstellen: je bent mooi zoals je bent. Maar toch kun je je storen aan je slappe huid. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals gewichtsverlies. Wanneer je (herhaaldelijk) te snel gewicht verliest, heeft je huid niet altijd voldoende tijd om zich aan te passen aan de veranderende lichaamsvorm. Hierdoor verliest je huid haar elasticiteit. Ook blootstelling aan de zon, roken en een ongezonde levensstijl kunnen de stevigheid van de huid negatief beïnvloeden.

Een van de belangrijkste oorzaken is natuurlijke huidveroudering. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de productie van collageen en elastine in je huid. Dit zijn twee eiwitten die noodzakelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Je huid verliest volume en veerkracht, waardoor rimpels en fijne lijntjes ontstaan.

Radiofrequentie voor een slappe huid

Er zijn verschillende behandelingen om een slappe huid tegen te gaan. Als je een beetje rondstruint op het internet, vliegen de invasieve behandelingen je om de oren. Denk bijvoorbeeld aan facelifts of injectables. Mooi dat die opties er zijn, maar misschien heb je het gevoel dat dit nog niet echt nodig is of voel je je er niet prettig bij. Een voorbeeld van een non-invasieve behandeling is radiofrequentie. Deze behandeling kan een verslapte huid en tekenen van huidveroudering verminderen.

Tijdens een sessie worden de radiofrequente golven gericht op de gebieden die jij graag laat behandelen. Deze golven dringen door tot in de diepere lagen van de huid (de dermis) zonder schade aan te richten aan het oppervlak. De warmte die wordt gegenereerd door de radiofrequente energie stimuleert de fibroblasten, de cellen verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine. Naarmate de behandeling vordert, neemt de productie van collageen toe, waardoor de huid geleidelijk strakker en steviger wordt.

De voordelen van radiofrequentietherapie

Een RF-behandeling brengt verschillende voordelen met zich mee:

Laat je informeren

Een RF-kuur is een effectieve manier om een slappe huid tegen te gaan. Wil je graag meer informatie? Ik help je graag. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.