De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

In de spiegel leun je toch wat verder naar je reflectie toe. Anderen zullen het niet tegen je zeggen, maar zelf vind je dat je er toch wel écht ouder uit begint te zien. Je blik is nog zo jong, maar de huid bij je wangen en kin oogt slapjes. Je ziet er veel ouder uit dan je je voelt.

De oorzaak van een slappe huid

Laten we één ding voorop stellen: je bent mooi zoals je bent. Maar toch kun je je storen aan je slappe huid. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals gewichtsverlies. Wanneer je (herhaaldelijk) te snel gewicht verliest, heeft je huid niet altijd voldoende tijd om zich aan te passen aan de veranderende lichaamsvorm. Hierdoor verliest je huid zijn elasticiteit. Ook blootstelling aan de zon, roken en een ongezonde levensstijl kunnen de stevigheid van de huid negatief beïnvloeden.

Een van de belangrijkste oorzaken is natuurlijke huidveroudering. Naarmate je ouder wordt, vertraagt de productie van collageen en elastine in je huid. Dit zijn twee eiwitten die noodzakelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van je huid. Je huid verliest volume en veerkracht, waardoor rimpels en fijne lijntjes ontstaan.

Radiofrequentie voor een slappe huid

Er zijn verschillende behandelingen om een slappe huid tegen te gaan. Als je een beetje rondstruint op het internet, vliegen de invasieve behandelingen je om de oren. Denk bijvoorbeeld aan facelifts of injectables. Mooi dat die opties er zijn, maar misschien heb je het gevoel dat dit nog niet echt nodig is of voel je je er niet prettig bij. Een voorbeeld van een non-invasieve behandeling is radiofrequentie. Deze behandeling kan een verslapte huid en tekenen van huidveroudering verminderen.

Tijdens een sessie worden de radiofrequente golven gericht op de gebieden die jij graag laat behandelen. Deze golven dringen door tot in de diepere lagen van de huid (de dermis) zonder schade aan te richten aan het oppervlak. De warmte die wordt gegenereerd door de radiofrequente energie stimuleert de fibroblasten, de cellen verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine. Naarmate de behandeling vordert, neemt de productie van collageen toe, waardoor de huid geleidelijk strakker en steviger wordt.

De voordelen van radiofrequentietherapie

Een RF-behandeling brengt verschillende voordelen met zich mee:

Laat je informeren

Een RF-kuur is een effectieve manier om een slappe huid tegen te gaan. Wil je graag meer informatie? Ik help je graag. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.