body en beauty

Zonbescherming: waarom is het nodig?

Zonbescherming: waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet, dan staat juist de zon op z’n hoogst en is er de mogelijkheid om vitamine D  op te doen. Op dit tijdstip is jouw schaduw korter dan je lichaam daaraan kan je zien dat het mogelijk is vitamine D op te doen. Je huid is in staat de UVB uit de zon om te zetten naar vitamine D.

Zonbescherming

’s morgens en eind van de middag is de UVB vrijwel niet aanwezig en alleen de schadelijke UVA. Ga dus juíst tussen 12 en 15u onbeschermd in de zon en ontbloot ongeveer 80% van je lichaam, als je blank bent maximaal 20 min als je donker bent toch zeker 30 min. Als je daarna wilt blijven liggen dan ga je bescherming smeren.

Dit is er natuurlijk in vele soorten, belangrijk is dat er stoffen in zitten die het licht kunnen weerkaatsen waardoor je huid optimaal beschermt is. Dit is bijvoorbeeld zinkoxide en titaniumdioxide. Deze ingrediënten zijn in staat het UV licht te weerkaatsen. De sunblock van Rejuvi bevat deze stoffen en is niet vet op de huid daarom uitermate geschikt voor dagelijks gebruik op de gezichtshuid ook bij Acné en ook verkrijgbaar met een tintje waardoor het de huid mooi egaal maakt van vlekjes en oneffenheden. Het voorkomt vlekken als gevolg van littekens en pigmentvlekken en uiteraard verbranding van de huid.

Huidveroudering tegengaan

Als je huidveroudering wilt tegen gaan is het raadzaam je gezicht iedere dag in te smeren en het onbeschermd zonnen alleen voor je lichaam toe te staan. Een mooie aanvulling hierop is de vitamine C van  Rejuvi met hyaluronzuur, dit product versterkt de werking van de sunblock maar geeft je huid ook meer weerstand en sneller herstel bij vlekjes of beschadiging. Het verminderd fijne lijntjes en kan zelfs rond de ogen gebruikt worden. het hyaluronzuur zorgt voor optimale hydratatie.

Bescherm je lichaam!

Om je lichaam te beschermen is het belangrijk te weten hoe gevoelig en kwetsbaar jouw huid reageert op de zon.  Als je snel verbrand kan je het beste altijd een hoge factor smeren maar voor iedereen die een blanke huid heeft is factor 15 tot 20 wel minimaal. Hoe weet je nou of een product met een factor goed is? Het ene merk heeft factor 30 die minder goed beschermt dan de factor 30 van het andere merk, dit heeft weer te maken met de ingrediënten in zo’n product. Zitten er stoffen in die kunnen weerkaatsen en verzorgt het nog enigzins je opperhuid. Ik spreek dan ook liever van low, medium en high protection om producten beter te kunnen rangschikken naar sterkte en werking.

Vaak is het zo dat zonbescherming voor kinderen de minste ‘troep’ bevatten. En de producten van Sothys die wij adviseren voor het lichaam bevatten reflecterende ingrediënten en verzorgen en hydrateren de opperhuid tegen uitdrogen. Want ja, helaas de zon zorgt ook dat je huid uitdroogt en dat huidveroudering sneller gaat.

Maar vergeet niet dat wij ook blij worden van de zon en dat je ontspant als de zon even op je huid schijnt dus laten we vooral de positieve effecten pakken. Verder kan je van binnenuit ook werken aan je UV filter. Als je voldoende vitamine D slikt heb je al een natuurlijke filter en weerstand tegen de zon en zal je minder snel verbranden of zonneallergie krijgen. Balance en Protect van LavieSage geven de optimale bescherming aan de huid van binnenuit en Protect bevat voldoende vitamine D om deze bescherming te krijgen evt slik je nog XtraCenD3 van LavieSage erbij voor een hogere dosis vitamine D en Vitamine C om de huid meer weerstand te geven.  

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.