Zonbescherming, waarom is het nodig?

Zonbescherming, waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet, dan staat juist de zon op z’n hoogst en is er de mogelijkheid om vitamine D  op te doen. Op dit tijdstip is jouw schaduw korter dan je lichaam daaraan kan je zien dat het mogelijk is vitamine D op te doen. Je huid is in staat de UVB uit de zon om te zetten naar vitamine D.

Zonbescherming

’s morgens en eind van de middag is de UVB vrijwel niet aanwezig en alleen de schadelijke UVA. Ga dus juíst tussen 12 en 15u onbeschermd in de zon en ontbloot ongeveer 80% van je lichaam, als je blank bent maximaal 20 min als je donker bent toch zeker 30 min. Als je daarna wilt blijven liggen dan ga je bescherming smeren.

Dit is er natuurlijk in vele soorten, belangrijk is dat er stoffen in zitten die het licht kunnen weerkaatsen waardoor je huid optimaal beschermt is. Dit is bijvoorbeeld zinkoxide en titaniumdioxide. Deze ingrediënten zijn in staat het UV licht te weerkaatsen. De sunblock van Rejuvi bevat deze stoffen en is niet vet op de huid daarom uitermate geschikt voor dagelijks gebruik op de gezichtshuid ook bij Acné en ook verkrijgbaar met een tintje waardoor het de huid mooi egaal maakt van vlekjes en oneffenheden. Het voorkomt vlekken als gevolg van littekens en pigmentvlekken en uiteraard verbranding van de huid.

Huidveroudering tegengaan

Als je huidveroudering wilt tegen gaan is het raadzaam je gezicht iedere dag in te smeren en het onbeschermd zonnen alleen voor je lichaam toe te staan. Een mooie aanvulling hierop is de vitamine C van  Rejuvi met hyaluronzuur, dit product versterkt de werking van de sunblock maar geeft je huid ook meer weerstand en sneller herstel bij vlekjes of beschadiging. Het verminderd fijne lijntjes en kan zelfs rond de ogen gebruikt worden. het hyaluronzuur zorgt voor optimale hydratatie.

Bescherm je lichaam!

Om je lichaam te beschermen is het belangrijk te weten hoe gevoelig en kwetsbaar jouw huid reageert op de zon.  Als je snel verbrand kan je het beste altijd een hoge factor smeren maar voor iedereen die een blanke huid heeft is factor 15 tot 20 wel minimaal. Hoe weet je nou of een product met een factor goed is? Het ene merk heeft factor 30 die minder goed beschermt dan de factor 30 van het andere merk, dit heeft weer te maken met de ingrediënten in zo’n product. Zitten er stoffen in die kunnen weerkaatsen en verzorgt het nog enigzins je opperhuid. Ik spreek dan ook liever van low, medium en high protection om producten beter te kunnen rangschikken naar sterkte en werking.

Vaak is het zo dat zonbescherming voor kinderen de minste ‘troep’ bevatten. En de producten van Sothys die wij adviseren voor het lichaam bevatten reflecterende ingrediënten en verzorgen en hydrateren de opperhuid tegen uitdrogen. Want ja, helaas de zon zorgt ook dat je huid uitdroogt en dat huidveroudering sneller gaat.

Maar vergeet niet dat wij ook blij worden van de zon en dat je ontspant als de zon even op je huid schijnt dus laten we vooral de positieve effecten pakken. Verder kan je van binnenuit ook werken aan je UV filter. Als je voldoende vitamine D slikt heb je al een natuurlijke filter en weerstand tegen de zon en zal je minder snel verbranden of zonneallergie krijgen. Balance en Protect van LavieSage geven de optimale bescherming aan de huid van binnenuit en Protect bevat voldoende vitamine D om deze bescherming te krijgen evt slik je nog XtraCenD3 van LavieSage erbij voor een hogere dosis vitamine D en Vitamine C om de huid meer weerstand te geven.  

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.