body en beauty

Wat is cryolipolyse?

Wat is cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat. Het lichaam ruimt deze vetcellen op door af te voeren via urine, ontlasting en via de huid. Dit proces kost tijd en daarom is een herhaalbehandeling pas mogelijk na 10 tot 12 weken.

Wat maakt dat de machine van Medcos zo goed werkt?

Deze machine heeft eerst een opwarmfunctie; vetcellen worden de eerste 3 minuten opgewarmd tot 40 graden en dan in een paar minuten tijd terug gekoeld naar minimaal -9 graden waardoor de shock op de vetcellen nog heftiger is en het resultaat dus ook beter! Door de vacuümfunctie is het zo dat vet echt naar binnen wordt gezogen en dus een groot gebied mee behandeld wordt. Dat betekent dat je het vet wel moet kunnen vastpakken anders valt er weinig vacuüm te trekken en om die reden moet het vet wel enigszins soepel zijn. De Body-wizard van Medcos heeft de nieuwste technologie van dit moment. Het is zelfs mogelijk om meerdere zones tegelijk aan te pakken en het is ook mogelijk om met twee personen aan de machine te liggen; wel zo gezellig!

Voor wie is cryolipolyse of vet bevriezen geschikt?

Eigenlijk kan iedereen boven de 19 jaar zijn of haar vet laten bevriezen als het maar aanwezig is. Alleen zijn er altijd een aantal redenen om niet te behandelen. Bij de buikzone mag er bijvoorbeeld geen navelbreuk zijn geweest en uiteraard moet iemand gezond zijn en niet onder actieve behandeling staan van een specialist. Dit zal in het intakegesprek allemaal besproken worden en door beide partijen ondertekend worden. Het intakegesprek vindt plaats vóór de eerste behandeling en het liefst in een aparte afspraak.

Welke zones kunnen er behandeld worden?

  • Buik
  • Bovenbenen (binnen- en buitenkant, zijkant knieën)
  • Love handles
  • Bovenarmen
  • Billen

Hoe gaat het vet bevriezen in zijn werk?

Er word een antivriesdoekje op de zone aangebracht om te voorkomen dat je huid bevriest. Daarna wordt de applicator geplaatst en die zuigt direct vacuüm op de huid en het vet. Het weefsel wordt naar binnen getrokken en zo kun je een groot gebied bevriezen. Dan lig je 60 minuten aan de machine en is het pijnloos doordat de kou verdoofd. Neem vooral je boek, tablet of eigen muziek mee om je een uur te vermaken of doe lekker een dutje in de comfortabele stoel!

Als de tijd om is, gaat de applicator eraf en wordt de huid nabehandeld met het Cosbeau slimming serum. Dit serum helpt bij de afvoer van vetcellen en voorkomt vorming van nieuwe vetcellen. Het zorgt bovendien voor verstrakking van de huid. Dit serum gebruik je na de behandeling thuis om het proces te ondersteunen.

Wat is de reactie op het lichaam na de cryolipolyse?

De huid kan de eerste paar uur nog koud aanvoelen en het zou ook wat blauw kunnen zijn. Dit zal snel verdwijnen. Ook kan de huid tot wel 2 weken na de behandeling wat verdoofd aanvoelen, maar dit trekt met behulp van het slimming serum geleidelijk weg. Verder kan je lichaamsgeur iets veranderen doordat er afvalstoffen vrijkomen. De behandelde zone zal langzaam aan de gewenste vormen aannemen en afslanken en verstrakken, maar vaak zijn daar echt drie behandelingen voor nodig.

Is het een blijvend effect? Jazeker! Zolang je niet in gewicht toeneemt. Maar er kan ook jaarlijks een herhaalbehandeling worden gedaan.

Nadelen, pijnklachten en veiligheid

Nadelen? Nee die zijn er niet, alleen is het niet verstandig in gewicht toe te nemen. Dat zal het resultaat beïnvloeden. Is het dan pijnlijk? Vrijwel niet, alleen het vacuüm trekken voel je en daarna verdooft de kou, waardoor je niets voelt. En hoe zit het met de veiligheid? Is cryolipolyse veilig om te doen? Het is volkomen veilig, tenzij er dingen uit het intake gesprek naar voren komen wat vraagt om overleg. Het cryo-apparaat beschadigt geen functies of bloedvaten in de huid; het zal alleen de vetcellen kristalliseren. Bovendien pakt het alleen het oppervlakkig gelegen vet aan en niet het vet dat rondom de organen zit.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.