Wat is Cryolipolyse?

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat. Het lichaam ruimt deze vetcellen op door af te voeren via urine, ontlasting en via de huid. Dit proces kost tijd en daarom is een herhaalbehandeling pas mogelijk na 10 tot 12 weken.

Wat maakt dat de machine van medcos zo goed werkt?

Deze machine heeft eerst een opwarmfunctie; vetcellen worden de eerste 3 minuten opgewarmd tot 40 graden en dan in een paar minuten tijd terug gekoeld naar minimaal -9 graden waardoor de shock op de vetcellen nog heftiger is en het resultaat dus ook beter! Door de vacuüm functie is het zo dat vet echt naar binnen wordt gezogen en dus een groot gebied mee behandeld word. Dat betekent dat je het vet wel moet kunnen vastpakken anders valt er weinig vacuüm te trekken en om die reden moet het vet wel enigszins soepel zijn. De bodywizard van medcos heeft de nieuwste technologie van dit moment,  het is zelfs mogelijk om meerdere zones tegelijk aan te pakken en het is ook mogelijk om met twee personen aan de machine te liggen, wel zo gezellig!

Voor wie is cryolipolyse of vet bevriezen geschikt?

Eigenlijk kan iedereen boven de 19 jaar zijn of haar vet laten bevriezen als het maar aanwezig is. Alleen zijn er altijd een aantal redenen om niet te behandelen, zoals bij de buikzone mag er geen navelbreuk zijn geweest en uiteraard moet iemand gezond zijn en niet onder actieve behandeling staan van een specialist.  Dit zal in het intake gesprek allemaal besproken worden en door beide partijen ondertekend worden. Het intake gesprek vind plaats voor de 1ste behandeling en het liefst in een aparte afspraak.

Welke zones kunnen er behandeld worden?

  • Buik
  • Bovenbenen (binnen- en buitenkant, zijkant knieën)
  • Love handles
  • Bovenarmen
  • Billen

Hoe gaat het vet bevriezen in zijn werk?

Er word een antivries doekje op de zone aangebracht om te voorkomen dat je huid bevriest, daarna wordt de applicator geplaatst en die zuigt direct vacuüm op de huid en het vet, het weefsel wordt naar binnen getrokken en zo kan je een groot gebied bevriezen. Dan lig je 60 min aan de machine en is het pijnloos doordat de kou verdoofd. Neem vooral je boek, tablet of eigen muziek mee om je een uur te vermaken of doe lekker een dutje in onze comfortabele stoel!

Als de tijd om is gaat de applicator eraf en wordt de huid na behandeld met het cosbeau slimming serum, dit serum helpt bij de afvoer van vetcellen en voorkomt vorming van nieuwe vetcellen, het zorgt bovendien voor verstrakking van de huid. Dit serum gebruik je na de behandeling thuis om het proces te ondersteunen.

Wat is de reactie op het lichaam na de cryolipolyse?

De huid kan de eerste paar uur nog koud aanvoelen en het zou ook wat blauw kunnen zijn dit zal snel verdwijnen. Ook kan de huid tot wel 2 weken na de behandeling wat verdoofd aanvoelen maar trekt met behulp van het slimming serum geleidelijk weg. Verder kan je lichaamsgeur iets veranderen doordat er afvalstoffen vrijkomen. De behandelde zone zal langzaam aan de gewenste vormen aannemen en afslanken en verstrakken maar vaak zijn daar echt drie behandelingen voor nodig.

Is het een blijvend effect? Jazeker! Zolang je niet in gewicht toeneemt. Maar er kan ook jaarlijks een herhaal behandeling worden gedaan.

Nadelen, pijnklachten en veiligheid

Nadelen? Nee die zijn er niet, alleen is het niet verstandig in gewicht toe te nemen. Dat zal het resultaat beïnvloeden. Is het dan pijnlijk? Vrijwel niet, alleen het vacuüm trekken voel je en daarna verdoofd de kou waardoor je niets voelt. En hoe zit het met de veiligheid, is cryolipolyse veilig om te doen? Het is volkomen veilig tenzij er dingen uit het intake gesprek naar voren komen wat vraagt om overleg. Het Cryo apparaat beschadigd geen functies of bloedvaten in de huid, het zal alleen de vetcellen kristalliseren. Bovendien alleen het oppervlakkig gelegen vet en niet het vet dat rondom de organen zit.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.