body en beauty

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

De diagnose ‘kanker’ zet je wereld op zijn kop. Niets is belangrijker dan je gezondheid en daarom zitten je gedachten voornamelijk bij het willen genezen. Als je deze verschrikkelijke ziekte hebt overwonnen, kan de nasleep van de chemotherapie nog wel voor onzekerheid zorgen. Permanente make-up kan de uitkomst bieden om je uitgevallen haartjes op te vullen.

Haarverlies

Chemotherapie is het meest bekende geneesmiddel bij kanker. Maar deze medicatie heeft veel bijwerkingen, waaronder haarverlies. Dit komt doordat de chemische vloeistof je haarvormende cellen beschadigt. Je hoofdharen, maar ook wenkbrauwhaartjes breken af en vallen daardoor uit. Wanneer je je chemokuren hebt afgerond, kan het best een lange tijd duren voordat je haren terug zijn gegroeid.

Impact mentaal herstel

Zodra je de chemotherapie achter de rug hebt, is het tijd om te herstellen. Je lichaam moet herstellen, maar ook mentaal is het zwaar geweest. Je haarverlies kan zelfs nu nog veel impact hebben op je gesteldheid. Wenkbrauwen doen bijvoorbeeld veel voor je uitstraling en vrouwelijkheid. Het kan daarom fijn zijn om een oplossing te vinden om je wenkbrauwen weer mooi te benadrukken. En daar kan permanente make-up bij helpen.

Rustperiode na chemo

Voordat ik als pmu-specialist aan de slag ga, moeten jij en je huid eerst een periode van rust hebben na de chemobehandelingen. Je huid en immuunsysteem hebben een klap gekregen en hebben tijd nodig om te herstellen. De wachtperiode bedraagt vaak minimaal drie maanden. Maar voor nauwkeuriger advies raad ik altijd aan in gesprek te gaan met je oncoloog of dermatoloog. Op die manier weten we zeker dat de permanente make-up veilig gezet kan worden.

Pmu? Zorgvuldig te werk

Heb je groen licht van je medisch specialist? Dan verwelkom ik je graag in mijn salon. Bij het zetten van permanente make-up na chemotherapie ga ik zorgvuldig te werk. Uiteraard ook in elk ander geval, maar bij een medische geschiedenis ben ik extra voorzichtig. Geef daarom tijdens het intakegesprek alle informatie over je medische geschiedenis, van medicijnen tot het aantal chemobehandelingen. Zo kan ik goed afstemmen welk pigment en welke techniek geschikt is voor jou. Daarnaast geef ik een naverzorging op maat mee, zodat de kans op allergische reacties minimaal is.

Benieuwd?

Permanente make-up is altijd een veilige optie. Bij Body & Beauty bied ik garantie op kwaliteit, veiligheid, service en hygiëne. Ik heb veel ervaring met het zetten van pmu voor, tijdens of na chemotherapie. Ik zorg ervoor dat jij weer met strakke, goed gekleurde wenkbrauwen en nieuw zelfvertrouwen rondloopt. Wil je meer weten? Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.