IPL: definitief ontharen

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Je bent met deze methode een lange tijd van je haren af maar onderhoud is zeker nodig omdat je celdeling doorgaat en er onder invloed van bijvoorbeeld hormonen of medicijnen steeds nieuwe haren worden geproduceerd die weer behandeld dienen te worden. Ik zeg altijd maar zo; je bent in ieder geval gezond als dit proces in het lichaam doorgaat.

Waar staat IPL voor

IPL is een afkorting voor Intense Pulse Light dit betekent dat er vanuit een handstuk een lichtflits word afgegeven op de huid. Het pigment wat in de haar zit absorbeert dit licht en zet het om in warmte/energie zo komt het terecht bij het voedingsbodempje onder de haar. Deze wordt door de warmte vernietigt en de haar zal na 10- 14 dagen uitvallen. Het is belangrijk dat je het lichaam dit proces zelf laat doen en niet een “handje helpt” door de haren te epileren. De haar die behandeld is moet in de groeifase verkeren om vernietigt te worden dit is niet aan de buitenkant te zien, daarom behandelen wij bij Body & Beauty in een cyclus die bij de eerste afspraak wordt bepaalt en dat wordt dan het termijn waarop je volgende behandeling plaatsvind.

Is IPL geschikt voor mij?

IPL is geschikt voor mannen en vrouwen boven de 18 jaar. Eigenlijk elk lichaamsdeel wat haren heeft kan behandeld worden. Het meest gunstige is wel wanneer de haar donker is en de huid blank. Toch kunnen wij bij Body & Beauty heel veel huidtypes behandelen, als er maar contrast is tussen haarkleur en huidkleur. Witte en grijze en rode haren kunnen niet behandeld worden. Als je een hormoonstoornis hebt waarbij onder invloed van hormonen of medicijngebruik heel veel haren ontwikkelen zal het de behandeling beïnvloeden en mogelijk niet of te weinig aanslaan. Wij bespreken de mogelijkheden in een intake gesprek en er kan altijd een proefbehandeling afgesproken worden waarbij wij 1 of 2 testflitsen afgeven om te kijken of de huid of haren reageren.

De behandeling

Vooraf aan de behandeling vind een intake gesprek plaatst waar een aantal vragen aan bod komen over je gezondheid en eventuele contra indicatie als metalen in het lichaam aanwezig of zwangerschap. Ook wordt dit formulier door beide partijen ondertekend. Een lekker voordeel is dat je geen haren hoeft te laten staan, de haren zijn voor de behandeling geschoren tot een voelbaar stoppeltje boven de huid zodat het licht geabsorbeerd kan worden. Als een haar in een overgangsfase of rustfase verkeerd zal de IPL of het flitsen weinig tot geen effect hebben, vandaar ook de herhalingen. Je zal ongeveer 8-10 behandelingen nodig hebben om een haarreductie te hebben tussen de 75-80%. De IPL behandeling is vrijwel pijnloos, het voelt als een elastiekje die tegen je huid aanschiet en na de flits is het gevoel weg.

Na de IPL behandeling kan de huid rondom het haartje iets rood zijn omdat de haar als het ware verbrand is, dit trekt binnen een dag weg. Je kan na de behandeling al je werkzaamheden weer hervatten. Een heet bad of douche is misschien wat onaangenaam. De huid mag ook niet direct in contact komen met UV licht zoals bij een zonnebank of bij zonlicht dit verhoogt het risico op pigment aanmaak. Liefst 4 weken voor en 4 weken na de behandeling. Met name in het gezicht is dit lastig en dat is de reden dat wij in het voorjaar een pauze inlassen met behandelen tot het najaar en dan starten wij weer. Voor oksels of bikinilijn ligt dat toch iets anders wanneer je niet op zonvakantie gaat dan kan dat gerust geflitst worden.

De Optima Pro

Voor het ontharen met IPL gebruiken wij bij in Dronten de Optima Pro, dit is een apparaat van Nederlands fabricaat en is daarom zeer goed gecontroleerd ook door een onafhankelijke partij die beoordeelt of het apparaat veilig is en beloofd wat het doet anders mag het niet gebruikt worden op de Nederlandse markt. De Optima Pro heeft een watergekoeld handstuk waardoor de huid niet een branderig gevoel krijgt tijdens de IPL behandeling en wij gebruiken geen gel als tussenstof om de huid te beschermen want die is al beschermt doordat het apparaat zo is gemaakt.

Nog even op een rijtje

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.