Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking. Het bestaat uit een lange verbinding van moleculen die tot meer dan duizend keer zijn eigen gewicht kan aantrekken en kan vasthouden. Je zou het dus een beetje kunnen zien als een spons die zich vult met vocht.

Maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor?

Hydrateren is heel belangrijk om je huid soepel te houden daarom is hyaluronzuur in een verzorgingsproduct erg belangrijk bij een bijvoorbeeld ouder wordende, ruwe of droge en vochtarme huid. Naar mate je ouder wordt neemt namelijk de productie van natuurlijk hyaluronzuur af waardoor je dehydratatie krijgt en uiteindelijk dus verslapping van de huid. Doordat de moleculen zichzelf vullen met vocht in de fijne lijntjes, rimpels en poriën laat het de huid er weer een stuk voller en gladder uitzien.

Hyaluronzuur hydrateert niet alleen maar het bevordert ook nog eens de wondheling en huidherstel. Het versterkt en vult het unieke microbioom (bacterie omgeving) van je huid aan die een grote rol speelt bij het genezingsproces.

Hyaluronzuur in supplementen

Tegenwoordig vind je hyaluronzuur ook veel terug in supplementen, waarbij je een grotere hoeveelheid hyaluronzuur binnen krijgt en het dus ook sneller resultaat geeft aldus Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het vakblad over voeding en supplementen ORTHO: ‘1000 mg per dag helpt om vocht te binden in de huid waardoor rimpels vervagen. Deze effecten zijn al meetbaar na dertig dagen slikken.’

Waarom is het nou echt zo belangrijk?

In het kort, het stimuleert een gezonder ogende, soepelere huid en verminderd het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels door de hydratatie van je huid te verhogen.

Wij adviseren je graag bij Body en Beauty want wij hebben diverse producten en supplementen met hyaluronzuur. Waaronder: crèmes en serums, mascara en collageen poeder.

Welke producten bij ons in de salon bevatten hyaluronzuur?

Hyaluron crème 2.0 Deze fijne en super hydraterende dagcrème van Alcina zorgt ervoor dat je weer een heerlijk soepele en gevoede huid krijgt.

Vitamine C serum. Dit product bevat niet zo zeer hyaluronzuur in zijn ingrediënten maar het stimuleert wel de aanmaak van hyaluronzuur door de krachtige werkstoffen. Het bevat namelijk een nieuwe generatie peptiden (matrxyl 3000 en Dermaxyl) die ervoor zorgen dat er een nog betere spankracht van de huid ontstaat. Bovendien geven ze aanzienlijk meer volume in de opperhuid. Zij activeren de productie van daar is ie dan; hyaluronzuur, elastine en collageen.

De nieuwe hyaluron lift up mascara van Alcina is niet alleen fantastisch met onmiddellijk effect. Maar verzorgt ook de wimpers! De unieke mix van ingrediënten en hyaluronzuur zorgen er voor dat de wimpers worden gehydrateerd en geconditioneerd. Voor echte Bambi wimpers 😉

Deel dit bericht op:

Lees ook

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.