body en beauty

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking. Het bestaat uit een lange verbinding van moleculen die tot meer dan duizend keer zijn eigen gewicht kan aantrekken en kan vasthouden. Je zou het dus een beetje kunnen zien als een spons die zich vult met vocht.

Maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor?

Hydrateren is heel belangrijk om je huid soepel te houden daarom is hyaluronzuur in een verzorgingsproduct erg belangrijk bij een bijvoorbeeld ouder wordende, ruwe of droge en vochtarme huid. Naar mate je ouder wordt neemt namelijk de productie van natuurlijk hyaluronzuur af waardoor je dehydratatie krijgt en uiteindelijk dus verslapping van de huid. Doordat de moleculen zichzelf vullen met vocht in de fijne lijntjes, rimpels en poriën laat het de huid er weer een stuk voller en gladder uitzien.

Hyaluronzuur hydrateert niet alleen maar het bevordert ook nog eens de wondheling en huidherstel. Het versterkt en vult het unieke microbioom (bacterie omgeving) van je huid aan die een grote rol speelt bij het genezingsproces.

Hyaluronzuur in supplementen

Tegenwoordig vind je hyaluronzuur ook veel terug in supplementen, waarbij je een grotere hoeveelheid hyaluronzuur binnen krijgt en het dus ook sneller resultaat geeft aldus Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het vakblad over voeding en supplementen ORTHO: ‘1000 mg per dag helpt om vocht te binden in de huid waardoor rimpels vervagen. Deze effecten zijn al meetbaar na dertig dagen slikken.’

Waarom is het nou echt zo belangrijk?

In het kort, het stimuleert een gezonder ogende, soepelere huid en verminderd het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels door de hydratatie van je huid te verhogen.

Wij adviseren je graag bij Body en Beauty want wij hebben diverse producten en supplementen met hyaluronzuur. Waaronder: crèmes en serums, mascara en collageen poeder.

Welke producten bij ons in de salon bevatten hyaluronzuur?

Hyaluron crème 2.0 Deze fijne en super hydraterende dagcrème van Alcina zorgt ervoor dat je weer een heerlijk soepele en gevoede huid krijgt.

Vitamine C serum. Dit product bevat niet zo zeer hyaluronzuur in zijn ingrediënten maar het stimuleert wel de aanmaak van hyaluronzuur door de krachtige werkstoffen. Het bevat namelijk een nieuwe generatie peptiden (matrxyl 3000 en Dermaxyl) die ervoor zorgen dat er een nog betere spankracht van de huid ontstaat. Bovendien geven ze aanzienlijk meer volume in de opperhuid. Zij activeren de productie van daar is ie dan; hyaluronzuur, elastine en collageen.

De nieuwe hyaluron lift up mascara van Alcina is niet alleen fantastisch met onmiddellijk effect. Maar verzorgt ook de wimpers! De unieke mix van ingrediënten en hyaluronzuur zorgen er voor dat de wimpers worden gehydrateerd en geconditioneerd. Voor echte Bambi wimpers 😉

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.