Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

BLOG | 31 augustus 2022

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking. Het bestaat uit een lange verbinding van moleculen die tot meer dan duizend keer zijn eigen gewicht kan aantrekken en kan vasthouden. Je zou het dus een beetje kunnen zien als een spons die zich vult met vocht.

Maar waar is het nou eigenlijk allemaal goed voor?

Hydrateren is heel belangrijk om je huid soepel te houden daarom is hyaluronzuur in een verzorgingsproduct erg belangrijk bij een bijvoorbeeld ouder wordende, ruwe of droge en vochtarme huid. Naar mate je ouder wordt neemt namelijk de productie van natuurlijk hyaluronzuur af waardoor je dehydratatie krijgt en uiteindelijk dus verslapping van de huid. Doordat de moleculen zichzelf vullen met vocht in de fijne lijntjes, rimpels en poriën laat het de huid er weer een stuk voller en gladder uitzien.

Hyaluronzuur hydrateert niet alleen maar het bevordert ook nog eens de wondheling en huidherstel. Het versterkt en vult het unieke microbioom (bacterie omgeving) van je huid aan die een grote rol speelt bij het genezingsproces.

Hyaluronzuur in supplementen

Tegenwoordig vind je hyaluronzuur ook veel terug in supplementen, waarbij je een grotere hoeveelheid hyaluronzuur binnen krijgt en het dus ook sneller resultaat geeft aldus Gert Schuitemaker, hoofdredacteur van het vakblad over voeding en supplementen ORTHO: ‘1000 mg per dag helpt om vocht te binden in de huid waardoor rimpels vervagen. Deze effecten zijn al meetbaar na dertig dagen slikken.’

Waarom is het nou echt zo belangrijk?

In het kort, het stimuleert een gezonder ogende, soepelere huid en verminderd het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels door de hydratatie van je huid te verhogen.

Wij adviseren je graag bij Body en Beauty want wij hebben diverse producten en supplementen met hyaluronzuur. Waaronder: crèmes en serums, mascara en collageen poeder.

Welke producten bij ons in de salon bevatten hyaluronzuur?

Hyaluron crème 2.0 Deze fijne en super hydraterende dagcrème van Alcina zorgt ervoor dat je weer een heerlijk soepele en gevoede huid krijgt.

Vitamine C serum. Dit product bevat niet zo zeer hyaluronzuur in zijn ingrediënten maar het stimuleert wel de aanmaak van hyaluronzuur door de krachtige werkstoffen. Het bevat namelijk een nieuwe generatie peptiden (matrxyl 3000 en Dermaxyl) die ervoor zorgen dat er een nog betere spankracht van de huid ontstaat. Bovendien geven ze aanzienlijk meer volume in de opperhuid. Zij activeren de productie van daar is ie dan; hyaluronzuur, elastine en collageen.

De nieuwe hyaluron lift up mascara van Alcina is niet alleen fantastisch met onmiddellijk effect. Maar verzorgt ook de wimpers! De unieke mix van ingrediënten en hyaluronzuur zorgen er voor dat de wimpers worden gehydrateerd en geconditioneerd. Voor echte Bambi wimpers 😉

Deel dit bericht op:

Lees ook

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Wat is Cryolipolyse?

Dat is het bevriezen van vetcellen. Door een lange tijd vetcellen bloot te stellen aan kou wat gaat tot max -11 graden zorg je ervoor dat het vet zich kristalliseert en kapot gaat.

Lees verder

Weet jij wanneer je een serum gebruikt en waarom precies?

Om mee te beginnen is het handig te weten wat een serum is. Het is een product met hoge concentratie aan werkstoffen dit kunnen vitamines zijn om vocht tekort aan te vullen en de huid te beschermen of pigmentvlekjes te vervagen of fruitzuren om de huid te verdunnen en te verjongen.

Lees verder

Hoera… het is echt zomer!

Wat hebben we al veel mooie dagen gehad en wat is dat toch heerlijk die warmte van de zonnestralen op je lichaam. Je voelt je energieker en blij. Maar hoe zit dat eigenlijk met je huid?

Lees verder

Zonbescherming, waarom is het nodig?

De zon neemt toe in kracht en hoe ga je daarmee om? Wat doet het met je huid? En met je gemoed? Het is belangrijk te weten dat het achterhaald is dat je tussen 12 en 15u uit de zon moet

Lees verder

Rosacea – Rood als een roos

Ben je radeloos als het gaat om je huid? Weet je niet meer wat je moet doen? Bij Body & Beauty wél! Bij ons vind je een professioneel team met kennis over de huid, jouw huid!

Lees verder

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Schilfertjes, de bekende craquelé en jeuk door de droogte. Lees hier meer.

Lees verder

Ervaringen

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Zeer goede salon met vakkundig personeel! Fijne en goede behandelingen, mooie producten en make-up.Toppers waar ik heel erg blij mee ben! 👌🏼

- Carla

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.