body en beauty

Het acnedossier: de feiten en fabels

Het acnedossier: de feiten en fabels

Puistjes en mee-eters zijn voor jou geen onbekende begrippen meer. Je worstelt al een paar jaar met acne. Daar wil je het liefst snel vanaf. Maar op het internet is zoveel tegenstrijdige informatie te vinden. En juist met dit huidprobleem is kloppende kennis de eerste stap om het te kunnen tegengaan. Daarom vertel ik je in het acnedossier alles over de feiten en fabels.

‘Slechte hygiëne is een teken van acne’

Het is heel verstandig om te weten dat dit een groot misverstand is. Acne kan onaangenaam aanvoelen, maar slechte hygiëne heeft niks te maken met het ontstaan ervan. Door dit aan te nemen, heb je de neiging om overijverig de huid schoon te maken. Je reinigt te hard en wrijft veel over je puistjes heen. Daardoor verwijder je je natuurlijke oliën. Je huid droogt meer uit, waardoor die wil compenseren door meer talg aan te maken. Het resultaat? Meer ontstekingen! Uiteraard is het wel belangrijk om je huid op een milde wijze en met de juiste producten tweemaal daags te reinigen van te veel talg en dagelijks vuil.

‘Puistjes zijn besmettelijk’

Hoewel bacteriën wel een rol kunnen spelen, zijn het niet de besmettelijke die we kennen. Ze worden niet van huid op huid doorgegeven. Wel draag je, zonder dat je het weet, het P-acnesbacterie bij je. Bij anderen blijft deze inactief. Maar wanneer bij jou acne is ontstaan, is die in werking gezet door verschillende factoren. Denk hierbij aan aanleg, hormonale verstoringen, voeding, stress of andere ongezonde keuzes in leefstijl.

‘Stress en acne hebben met elkaar te maken’

Inderdaad, want ook stress is een oorzaak. Dit is dus een feit. Door angst en spanningen worden in je lichaam je stresshormonen geprikkeld: adrenaline, noradrenaline, maar ook cortisol komt vrij. Cortisol is de aanstichter van een verhoogde bloedsuikerspiegel. De suikerpiek verhoogt je talgproductie en onderdrukt je immuunsysteem; iets wat van groot belang is om ontstekingen te remmen en je huid te kunnen herstellen.

Om het tegen te gaan, is een totaalaanpak nodig

Het is duidelijk dat acne niet alleen een kwestie is van pech. Er zijn al verschillende oorzaken opgenoemd die grote hoeveelheid puistjes opwekken en het is belangrijk om erachter te komen welke voor jouw oneffenheden hebben gezorgd. Een totaalaanpak is dus zeker nodig. Door uit te zoeken wat het heeft veroorzaakt, kan er ook een nauwkeurige oplossing geadviseerd worden. Denk aan advies over voeding of hoe je hormonen onder controle kunt krijgen.

Verschillende behandelingen

Daarnaast bied ik verschillende huidverbeteringsbehandelingen waarmee we samen jouw acne te lijf gaan:

Wil je graag af van je acne en ben je benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Neem gerust contact met mij op of maak een afspraak. Samen gaan we voor een huid om trots op te zijn.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.