Het acnedossier: de feiten en fabels

Het acnedossier: de feiten en fabels

Puistjes en mee-eters zijn voor jou geen onbekende begrippen meer. Je worstelt al een paar jaar met acne. Daar wil je het liefst snel van af. Maar op het internet is zoveel tegenstrijdige informatie te vinden. En juist met dit huidprobleem is kloppende kennis de eerste stap om het tegen te kunnen gaan. Daarom vertel ik je in het acnedossier alles over de feiten en fabels.

Slechte hygiëne is een teken van acne

Het is heel verstandig om te weten dat dit een groot misverstand is. Acne kan onaangenaam aanvoelen, maar slechte hygiëne heeft niks te maken met het ontstaan ervan. Door dit aan te nemen, heb je de neiging om overijverig de huid schoon te maken. Je reinigt te hard en wrijft veel over je puistjes heen. Daardoor verwijder je je natuurlijke oliën. Je huid droogt meer uit, waardoor het wil compenseren door meer talg aan te maken. Het resultaat? Meer ontstekingen! Uiteraard is het wel belangrijk om je huid op een milde wijze en met de juiste producten tweemaal daags te reinigen van teveel talg en dagelijks vuil.

Puistjes zijn besmettelijk

Hoewel bacteriën wel een rol kunnen spelen, zijn het niet de besmettelijke die we kennen. Ze worden niet van huid op huid doorgegeven. Wel draag je, zonder dat je het weet, het P-acnesbacterie bij je. Bij anderen blijft deze inactief. Maar wanneer bij jou acne is ontstaan, is het in werking gezet door verschillende factoren. Denk hierbij aan aanleg, hormonale verstoringen, voeding, stress of andere ongezonde keuzes in leefstijl.

Stress en acne hebben met elkaar te maken

Inderdaad, want ook stress is een oorzaak. Dit is dus een feit. Door angst en spanningen worden in je lichaam je stresshormonen geprikkeld: adrenaline, noradrenaline, maar ook cortisol komt vrij. Cortisol is de aanstichter van een verhoogde bloedsuikerspiegel. De suikerpiek verhoogt je talgproductie en onderdrukt je immuunsysteem. Iets wat van groot belang is om ontstekingen te remmen en je huid te kunnen herstellen.

Om het tegen te gaan, is een totaalaanpak nodig

Het is duidelijk dat acne niet alleen een kwestie is van pech. Er zijn al verschillende oorzaken opgenoemd die grote hoeveelheid puistjes opwekken en het is belangrijk om erachter te komen welke voor jouw oneffenheden hebben gezorgd. Een totaalaanpak is dus zeker nodig. Door uit te zoeken wat het heeft veroorzaakt, kan er ook een nauwkeurige oplossing geadviseerd worden. Denk aan advies over voeding of hoe je hormonen onder controle kunt krijgen.

Verschillende behandelingen

Daarnaast bied ik verschillende huidverbeteringsbehandelingen waarmee we samen jouw acne te lijf gaan:

Wil je graag af van je acne en ben je benieuwd hoe ik je daarbij kan helpen? Neem gerust contact met mij op of maak een afspraak. Samen gaan we voor een huid om trots op te zijn.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.