Droge huid bij zwangerschap

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Met 9 weken wist ik dat ik zwanger was en vrijwel direct daarna ontstond die schrale droge huid; veel schilfertjes op m’n benen en m’n buik maar ook het bekende craquelé over m’n hele lichaam en jeuk door de droogte, m’n gezichtshuid had duidelijk ook meer voeding nodig…maar waar begin je?

Van binnenuit is het antwoord!

Als je je huid verzorgt maar niet van binnenuit de juiste bouwstoffen geeft om de vetten uit je producten en het vocht te kunnen binden dan is het nog verloren. Ik slik normaal balance en protect van LavieSage. Toen ik een droge huid kreeg heb ik de balance vervangen voor de epidermoil ( dit is een oliecapsule die de droge huid extra vetten geeft)  protect geeft daarnaast alle antioxidanten en bescherming die je huid nodig heeft en skin hydrate is een tablet wat vocht kan binden in de huid door de hoge dosis hyaluronzuur.

Welke producten kunnen je helpen?

De skin secure, omdat dit een hoge dosis krilolie bevat en ik voor m’n kindjes ( ik krijg nl een tweeling) het beste wil. De hersenen van ongeboren baby’s worden gevormd uit omega en het is dus heel wijs om dit tijdens je zwangerschap extra te suppleren. Daarnaast moet je huid natuurlijk enorm oprekken vooral je buik huid. Hiervoor slik ik de hoogste dosis skin base nl 9 per dag! Dit tablet zorgt voor een stevig bindweefsel en gaat verslapping tegen. Fijn dus bij het uitrekken maar ook daarna weer om je huid terug te laten veren. Ook als je erg veel afvalt is dit product perfect om niet teveel vel over te houden maar geleidelijk mee te bewegen. Alles van LavieSage is 100% natuurlijk en kan zonder problemen gebruikt worden tijdens je zwangerschap. Alleen detoxen moet je niet doen ook niet als je borstvoeding geeft.

Verzorging van buitenaf

Uiteraard heeft je huid ook van buitenaf verzorging nodig, voor je buik en ter voorkoming van striae adviseer ik de massageolie van rejuvi. Deze olie is niet vet, voelt aangenaam en wordt snel opgenomen door de huid, is erg voedend door oa de Vit E en avocado olie. Je hoeft dit product niet te beperken tot je buik maar je kan ook een paar druppels onder je dagcrème doen en de rest van je lichaam is ook erg gebaat bij de voeding uit deze olie.

Natuurlijk kan je ook een rijke voedende bodylotion of bodysorbet gebruiken voor je droge lichaamshuid. Dan kom ik bij Ahava, deze body producten bevatten al het goede van de dode zee. We weten dat de mineralen uit de dode zee heel helend werken op de huid en dat als je bijvoorbeeld een tijdje in het dode zee water zit je huid niet uitdroogt maar een beschermend laagje krijgt dat is precies wat deze body producten doen, verkrijgbaar in diverse geuren bij Body & Beauty. Voor je droge gezichts huid wordt het advies wat ingewikkelder omdat geen huid hetzelfde is. Hierbij is vooral mijn advies kom langs en laat je adviseren.  Als het erg droog en trekkerig aanvoelt moet de crème vooral rijk zijn en vetten bevatten die de huid kan opnemen en beschermen.

Welke crèmes kan je gebruiken?

Alcina heeft diverse rijke en voedende crèmes. Zelf heb ik als dagcrème de night cream van rejuvi gebruikt omdat deze erg voedend is maar ook een verstevigende werking op de kleine bloedvaatjes heeft en dat is ook echt een zwangerschapskwaaltje dat je meer gesprongen vaatjes krijgt in het gezicht.

Vergeet als laatste niet een sunblock aan te brengen, ook in de winter!! Tijdens je zwangerschap ben je extra gevoelig om pigment aan te maken. Het bekende zwangerschapsmasker of chloasma. Om je huid rustig te laten wennen aan het UV in de lucht gebruik je dagelijks na je dagcrème een hoge factor sunblock bijvoorbeeld van rejuvi (deze is niet vet) en je zal merken dat het pigment heel rustig stapelt dus je wordt wel bruin maar veel geleidelijker. Als je gewend bent jezelf op te maken kan je de getinte sunblock nemen en deze eventueel mengen met je foundation

Hou de verzorging van je huid structureel bij

Zoals ik al begon in mijn blog is het echt belangrijk dat je structureel de verzorging van je huid bijhoudt en de tabletten slikt want meer dan ooit heb ik gemerkt dat m’n huid anders was en anders reageert dan wanneer ik niet zwanger ben. Bovendien vergeet ik nog 1 belangrijk aspect: drinken, drinken, drinken….vooral water!! Dat is de enige remedie om je vochtbalans op pijl te houden zowel voor je huid en je vruchtwater als je kindje(s) voor vragen mag je altijd contact opnemen of reageren op deze blog.

Bedankt voor je interesse en een hele goede en fijne zwangerschap gewenst!

Lieve groet Hilda

Deel dit bericht op:

Lees ook

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

‘Permanente make-up liet me weer als mezelf voelen’

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

De tand des tijds: de oplossing voor een slappe huid

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Het acnedossier: de rol van voeding

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Wat valt er aan acne te doen?

Weet je dat je niet de enige bent met acne en dat je geholpen kunt worden? Lees er hier over.

Lees verder

Waarom reinig je je huid?

Het reinigen van de huid is heel belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe doe je dat op de juiste manier? Lees er hier over.

Lees verder

IPL: definitief ontharen

Definitief ontharen is een ruim begrip, eigenlijk moet je zeggen duurzaam ontharen. Lees hier meer over de IPL en hoe een behandeling werkt.

Lees verder

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Hier lees je meer.

Lees verder

Hyaluronzuur wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende stof in de huid met een vocht aantrekkende en vochtvasthoudende werking.

Lees verder

Ervaringen

Nadat ik meerdere salons gebeld had met mijn probleem, was Hilda de eerste die al aan de telefoon actief meedacht. En na de eerste afspraak heb ik nooit meer verder hoeven zoeken. Vakkundig, persoonlijk en ook gewoon hartstikke gezellig!

- Annalie

Fijn geholpen en goede informatie!

- Mischa

Hier zijn mensen werkzaam met gekwalificeerde expertise. Ze zijn vriendelijk en zorgen voor een prettige sfeer. Ik kom hier graag! Je kan er voor meerdere behandelingen, zoals huidverbetering of permanente make-up, of schoonheidsadviezen terecht.

- Fam. Dieters

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.