body en beauty

Droge huid bij zwangerschap

Droge huid bij zwangerschap

Ik spreek uit ervaring als ik je vertel dat je er veel voor moet doen om die huid enigszins onder controle te houden. Met 9 weken wist ik dat ik zwanger was en vrijwel direct daarna ontstond die schrale droge huid; veel schilfertjes op m’n benen en m’n buik maar ook het bekende craquelé over m’n hele lichaam en jeuk door de droogte, m’n gezichtshuid had duidelijk ook meer voeding nodig…maar waar begin je?

Van binnenuit is het antwoord!

Als je je huid verzorgt maar niet van binnenuit de juiste bouwstoffen geeft om de vetten uit je producten en het vocht te kunnen binden dan is het nog verloren. Ik slik normaal balance en protect van LavieSage. Toen ik een droge huid kreeg heb ik de balance vervangen voor de epidermoil ( dit is een oliecapsule die de droge huid extra vetten geeft)  protect geeft daarnaast alle antioxidanten en bescherming die je huid nodig heeft en skin hydrate is een tablet wat vocht kan binden in de huid door de hoge dosis hyaluronzuur.

Welke producten kunnen je helpen?

De skin secure, omdat dit een hoge dosis krilolie bevat en ik voor m’n kindjes ( ik krijg nl een tweeling) het beste wil. De hersenen van ongeboren baby’s worden gevormd uit omega en het is dus heel wijs om dit tijdens je zwangerschap extra te suppleren. Daarnaast moet je huid natuurlijk enorm oprekken vooral je buik huid. Hiervoor slik ik de hoogste dosis skin base nl 9 per dag! Dit tablet zorgt voor een stevig bindweefsel en gaat verslapping tegen. Fijn dus bij het uitrekken maar ook daarna weer om je huid terug te laten veren. Ook als je erg veel afvalt is dit product perfect om niet teveel vel over te houden maar geleidelijk mee te bewegen. Alles van LavieSage is 100% natuurlijk en kan zonder problemen gebruikt worden tijdens je zwangerschap. Alleen detoxen moet je niet doen ook niet als je borstvoeding geeft.

Verzorging van buitenaf

Uiteraard heeft je huid ook van buitenaf verzorging nodig, voor je buik en ter voorkoming van striae adviseer ik de massageolie van rejuvi. Deze olie is niet vet, voelt aangenaam en wordt snel opgenomen door de huid, is erg voedend door oa de Vit E en avocado olie. Je hoeft dit product niet te beperken tot je buik maar je kan ook een paar druppels onder je dagcrème doen en de rest van je lichaam is ook erg gebaat bij de voeding uit deze olie.

Natuurlijk kan je ook een rijke voedende bodylotion of bodysorbet gebruiken voor je droge lichaamshuid. Dan kom ik bij Ahava, deze body producten bevatten al het goede van de dode zee. We weten dat de mineralen uit de dode zee heel helend werken op de huid en dat als je bijvoorbeeld een tijdje in het dode zee water zit je huid niet uitdroogt maar een beschermend laagje krijgt dat is precies wat deze body producten doen, verkrijgbaar in diverse geuren bij Body & Beauty. Voor je droge gezichts huid wordt het advies wat ingewikkelder omdat geen huid hetzelfde is. Hierbij is vooral mijn advies kom langs en laat je adviseren.  Als het erg droog en trekkerig aanvoelt moet de crème vooral rijk zijn en vetten bevatten die de huid kan opnemen en beschermen.

Welke crèmes kan je gebruiken?

Alcina heeft diverse rijke en voedende crèmes. Zelf heb ik als dagcrème de night cream van rejuvi gebruikt omdat deze erg voedend is maar ook een verstevigende werking op de kleine bloedvaatjes heeft en dat is ook echt een zwangerschapskwaaltje dat je meer gesprongen vaatjes krijgt in het gezicht.

Vergeet als laatste niet een sunblock aan te brengen, ook in de winter!! Tijdens je zwangerschap ben je extra gevoelig om pigment aan te maken. Het bekende zwangerschapsmasker of chloasma. Om je huid rustig te laten wennen aan het UV in de lucht gebruik je dagelijks na je dagcrème een hoge factor sunblock bijvoorbeeld van rejuvi (deze is niet vet) en je zal merken dat het pigment heel rustig stapelt dus je wordt wel bruin maar veel geleidelijker. Als je gewend bent jezelf op te maken kan je de getinte sunblock nemen en deze eventueel mengen met je foundation

Hou de verzorging van je huid structureel bij

Zoals ik al begon in mijn blog is het echt belangrijk dat je structureel de verzorging van je huid bijhoudt en de tabletten slikt want meer dan ooit heb ik gemerkt dat m’n huid anders was en anders reageert dan wanneer ik niet zwanger ben. Bovendien vergeet ik nog 1 belangrijk aspect: drinken, drinken, drinken….vooral water!! Dat is de enige remedie om je vochtbalans op pijl te houden zowel voor je huid en je vruchtwater als je kindje(s) voor vragen mag je altijd contact opnemen of reageren op deze blog.

Bedankt voor je interesse en een hele goede en fijne zwangerschap gewenst!

Lieve groet Hilda

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.