Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. En het mag op korte termijn een oplossing zijn; op lange termijn kun je hiermee flinke schade toe doen aan je huid. In deze blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten (en wat je wél kunt doen om van die pukkels af te komen).

Waarom niet?

Maar wat is dan het risico van je puistjes uitknijpen? Door te knijpen, pers je het pus en bacteriën (de viezigheid) dieper in de huid, wat kan leiden tot ontsteking en infectie. Dit kan het puistje erger maken en littekens veroorzaken. Zelfs als je een puistje op een ‘professionele’ manier uitknijpt, is er altijd kans op littekens. Deze zijn permanent en kunnen erg lastig te verwijderen zijn. Door aan je puistjes te zitten, verspreid je bovendien de bacteriën die acne veroorzaken naar andere delen van je gezicht, waardoor je weer meer puistjes kunt krijgen. Je beschadigt daarnaast de huid rond het puistje, waardoor genezing vertraagt en je puistje langer zichtbaar blijft.

Wat dan wel?

Er zijn wel stappen die je kunt ondernemen als je je stoort aan puistjes of er erg veel hebt. Deze zijn veiliger voor je huid en zijn beter voor de huid, zeker op de lange termijn. Hiermee help je je huid écht:

Denk aan de gevolgen

Puistjes zijn vervelend, maar een permanent beschadigde huid is natuurlijk vele malen vervelender. Door je puistjes met rust te laten en de juiste huidverzorging te gebruiken, kun je acne onder controle krijgen en een mooie, gezonde huid krijgen. Wil je graag acneadvies, bijvoorbeeld qua voeding of producten? Ik help je graag! Neem gerust contact op voor een afspraak!

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.