body en beauty

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Zowel jongeren als volwassenen kunnen ermee te maken krijgen. Kamp jij al een tijd met acne? Het kan als ontzettend vervelend ervaren worden en zelfs impact hebben op je zelfvertrouwen. Daarom help ik je in mijn salon graag om ervan af te komen.

Onrealistisch schoonheidsideaal

In onze samenleving hechten we tegenwoordig veel waarde aan ons uiterlijk. Je uiterlijk is een manier om je te uiten, maar daardoor wordt er ook veel op gelet. Door social media wordt dit nog meer versterkt. Op Instagram, Facebook en Snapchat wordt er rijkelijk geknutseld met foto’s, waardoor er een onrealistisch schoonheidsideaal gecreëerd is. Dat heeft invloed op je zelfvertrouwen en maakt huidproblemen, zoals acne, niet gemakkelijker om te accepteren.

Schaamte

Met acne ben je je extra bewust van je huid. Het kan voelen alsof het mensen opvalt en dat geldt ook voor jou in de spiegel. Dat kan leiden tot gevoelens van schaamte. Over straat heb je het gevoel dat mensen je aankijken en sociale interacties vermijd je het liefst. Om de schaamte iets te verzachten, ben je geneigd je acne te verbloemen met te veel make-up. Helaas kan dit juist voor meer ontstekingen zorgen, doordat je poriën nog meer verstopt raken.

Onbegrip

Soms lijkt het alsof de mensen om je heen geen begrip tonen voor je acne. Dit komt doordat ze zelf niet altijd begrijpen hoe het is. Daardoor maken ze onbewust kwetsende opmerkingen die invloed hebben op je zelfvertrouwen. Ze vragen bijvoorbeeld waarom je zoveel make-up draagt en zeggen: ‘Dat is helemaal niet nodig’. Of ze maken een opmerking waarom je er niet iets aan laat doen. Dat is goed bedoeld, maar kan voor meer onzekerheid zorgen.

Tekenen van psychologische impact

Zodra je voor een lange tijd kampt met acne, kunnen er veranderingen in je gedrag opspelen. De tekenen van de psychologische impact zijn bijvoorbeeld:

Acne tegengaan

Het is belangrijk om aan de bel te trekken wanneer acne je dagelijks leven beheerst. Er valt genoeg te doen om je acne tegen te gaan en je zelfvertrouwen weer terug te krijgen. Bij Body & Beauty help ik je graag verder. Ik heb verschillende behandelingen tot mijn beschikking die een krachtige werking hebben. Kom langs voor een intakegesprek en ik stel een persoonlijke behandeling voor je op. Dit zal bestaan uit een advies voor het totaalplaatje. Dus dat kunnen behandelingen zijn, zoals de IPL en fruitzuren en melkzuren. Maar ook kijken we of je niet te veel stress ervaart en de juiste voeding binnen krijgt. Daarnaast krijg je altijd verzorgingsadviezen rond hoe je thuis je huid behandelt als ondersteuning op de behandelingen. Op die manier zijn we dit vervelende huidprobleem snel de baas.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Het acnedossier: de feiten en fabels

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, maar wat is er eigenlijk waar en niet waar? Je leest hier de feiten en fabels!

Lees verder

Vet bevriezen? Cryolipolyse maakt het mogelijk!

Wist je dat het mogelijk is om je vet te bevriezen met cryolipolyse? Een ideale manier om vet te verliezen. Je leest er alles over in dit artikel.

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.