body en beauty

Laat met succes acnelittekens behandelen

Laat met succes acnelittekens behandelen

Acne (of jeugdpuistjes) is een van de meest voorkomende huidproblemen. Veel jongeren, maar ook volwassenen, hebben er last van. Vooral in de puberteit is het hebben van acne een aanslag op het zelfvertrouwen van jongeren. In die periode zijn er al genoeg onzekerheden; acne kun je er op dat moment helemaal niet bij hebben. Heb jij ook last van (littekens door) acne? Laat dan je acnelittekens behandelen door de schoonheidsspecialist!

Ontstaan van acne

Acne is een aandoening van het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden uit in een haarzakje, en wanneer de talgklieruitgang verstopt raakt, ontstaat acne. Maar hoe ontstaat dit? Veroorzakers van acne zijn stress, hormonale disbalans en verkeerd eten. Je maakt je huid te grondig schoon of je gebruikt te veel of de verkeerde producten. Het uitknijpen van pukkels is dan misschien onweerstaanbaar, maar het is het slechtste wat je kunt doen, want met een beetje pech krijg je er ontstekingen bij door de bacteriën die op jouw vingers zitten. Je wordt er moedeloos van, want niets helpt.

Acne en acnelittekens behandelen

Gelukkig kun je bij de schoonheidsspecialist terecht. Die kan de acne behandelen. De behandeling van acne en littekens door acne heeft tijd nodig voordat resultaten zichtbaar zijn. Dit is per individu verschillend. Samen met de schoonheidsspecialist wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en aan de hand daarvan wordt een schatting van het aantal behandelingen gemaakt. Tijdens de gehele behandelperiode zijn tussentijdse evaluaties en eventuele aanpassingen mogelijk. Ook wordt rekening gehouden met eventuele medicatie.

Littekens behandelen

Heb je in het verleden acne gehad en nog steeds last van littekens? Ook dan kan de schoonheidsspecialist wat voor je betekenen. Deze littekens hebben de vorm van onregelmatige deukjes, gaatjes of putjes in de huid. Daarbij is het mogelijk dat de huid enigszins verkleurd is rondom de plek van de littekens. Door middel van microdermabrasie of peelingen wordt de huid gladder gemaakt en de celvernieuwing gestimuleerd. Met de juiste behandeling en huidverzorging kan resultaat geboekt worden. De acne zal verminderen en controleerbaar worden.

Reiniging van de huid

De behandeling zelf bestaat uit een reiniging en dieptereiniging van de huid. De puistjes en mee-eters worden aangeprikt, om de talgklieruitgang iets te vergroten. Vervolgens worden mee-eters en puistjes uitgeduwd. Aanvullend kunnen peelings met fruitzuren worden toegepast. De zuren versnellen het natuurlijke proces van afschilfering en stimuleren de celdeling van de huid. De zuren hebben een ontstekingsremmende en hydraterende werking voor een verbeterde conditie, structuur en weerstand van de huid.

Adviezen en voorlichting

Het laten behandelen van acne en acnelittekens is niet compleet zonder adviezen en voorlichting rond deze huidaandoening. Voor een effectieve behandeling is het van belang dat er tussen de behandelingen ook goed wordt omgegaan met de huid. De adviezen zijn individueel afgestemd, zullen bij de intake van start gaan en doorgaan gedurende de gehele behandelperiode.

Tips

Wat kun je zelf doen om de kans op acne te verkleinen? Hier heb je een paar tips:

  • Houd je gezicht schoon door je gezicht elke dag te wassen
  • Gebruik elke paar dagen een schone kussensloop
  • Smeer op zonnige dagen zonnebrand om je huid te beschermen
  • Let erop dat je voldoende rust neemt, want stress kan puistjes veroorzaken

Afspraak maken

Voor het laten behandelen van acnelittekens bij de schoonheidsspecialist is een verwijzing door een arts of specialist niet nodig. Je kunt dus gewoon zelf een afspraak maken. Voor een (gedeeltelijke) vergoeding via je zorgverzekeraar heb je meestal wel een verwijzing nodig.

Over Body & Beauty

Je kunt bij Body & Beauty in Dronten terecht voor meer dan alleen acnelittekens behandelen. Je kunt er terecht voor alles van huidverbetering en huidverjonging tot het verwijderen van ongewenste haargroei en permanente make-up. Wil je meer weten? Neem dan contact op!

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.