body en beauty

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Waarom een gezonde huidbarrière zo belangrijk is

Een sterke huidbarrière is essentieel voor een gezonde huid. Uit wetenschap is gebleken dat bijna alle huidaandoeningen zoals acne en eczeem te wijten zijn aan een gebrek aan ceramiden die zorgen voor een sterke huidbarrière. Bij een gezonde huidbarrière voelt de huid zacht en soepel aan en is het sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Waaraan kun je zien of je huid barrière beschadigd is

Je kunt een beschadigde huidbarrière herkennen aan de volgende tekenen; de huid kan ruw aanvoelen is rood en of geïrriteerd en het kan jeuken. Een beschadigde huidbarrière kan ontstaan door bijvoorbeeld voeding of temperatuur veranderingen of onjuist cosmetica gebruik en overmatig peelen/scrubben.

Wat is de huid barrière

Simpel gezegd is de huidbarrière een waterdichte afsluiting die de buitenste lagen van de huid bij elkaar houdt. Bij een gezonde huidbarrière voelt je huid glad en zacht aan, maar als deze buitenste lagen beschadigd zijn, kan de huid er dof uitzien en ruw of droog aanvoelen.

De huidbarrière wordt gevormd door de bovenste laag van je huid, de opperhuid. Deze opperhuid kun je vergelijken met een bakstenen muur(dode huidcellen). Je cellen vormen de bakstenen en je huidvetten (lipiden) vormen het cement.

Waarom is die dan zo belangrijk

Zie de huidbarrière als een muur van een huis die bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf – regen, wind, kou en warmte -, zo beschermt je huidbarrière je tegen invloeden zoals irriterende stoffen en allergenen. Tegelijkertijd zorgt je huidbarrière ervoor dat het vocht in je huid niet naar buiten kan, dus niet kan verdampen. Bij een barrière denk je vaak aan iets wat juist tegen houdt dat is bij de huidbarrière dus niet zo. Een gezonde barrière zorgt ervoor dat bijvoorbeeld je crème dus niet zo makkelijk kan verdampen maar juist goed opgenomen kan worden

Wat kan ik eraan doen om het te herstellen en te beschermen

Het gevoel van een beschadigde huid is natuurlijk nooit prettig en gelukkig zijn er heel wat manieren om die huidbarrière weer te herstellen en goed te verzorgen.

Zo kan je door middel van suppletie de huid van binnen uit gaan versterken en repareren. Waardoor de huid zichzelf weer kan gaan beschermen. Invloeden van vervuiling en zonlicht herstellen en het draagt bij aan het proces van cel vernieuwing. Skin Protect bevat een reeks krachtige antioxidanten zoals, vitamine C en E, zink, selenium. Daarnaast bevat het ook koper dat bijdraagt tot een normale pigmentatie van de huid.

Om de lipidenlaag (vetlaag) aan te vullen in de opperhuid kan je visolie gebruiken. Omega 3 vetzuren zijn heel geschikt om de huidcellen bij elkaar te houden en de huid de juiste barrière functie terug te geven. Bovendien zorgt omega 3 voor een ontstekingremmende werking. Ideaal dus bij een ontstekingsreactie als eczeem, rosacea, acne, psoriasis en een verstoorde barrière functie. Skin balance is een uitgebalanceerde omega 3 capsule van Laviesage. Maar ook adviseren wij de omega 3 olie van Eqology, heel duurzaam verkregen en zuiverste in zijn soort, bovendien vloeibaar om een hoge dosering te bereiken. En daar hebben ze speciaal voor kinderen een kidsoil ontwikkeld zodat jij je kind ook het beste kan geven op gebied van suppletie en omega 3 vetzuren voor ogen, hersenen, bloedvaten en huid.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Een slappe huid na gewichtsverlies tegengaan

Er zijn verschillende manieren om huidverslapping tegen te gaan, met radiofrequentie als een van de meest effectieve behandelmethoden. Lees meer!

Lees verder

Het acnedossier: waarom je je puistjes echt met rust moet laten

Het is zó verleidelijk: het witte kopje van je puistje even uitknijpen, of dat rode bultje eraf krabben en bedekken met concealer. In dit blog vertel ik je waarom je je puistjes echt met rust moet laten.

Lees verder

Het acnedossier: het verband tussen stress en acne

Bij vlagen van stress merk je dat aan je lichaam, maar ook aan je huid. Wat kun je daaraan doen? Lees het in dit blog!

Lees verder

PMU? Dat is professioneel maatwerk!

Met PMU hoef jij nooit meer je wenkbrauwen in te vullen en word je elke dag met perfecte wenkbrauwen wakker, op maat gemaakt voor jouw gezicht. Lees het hier!

Lees verder

Alles wat je wilt weten over hormonale acne

Hormonale acne is een vervelend en hardnekkig huidprobleem. Hoe ontstaat het, en hoe pak je het aan? Je leest er alles over in dit blog!

Lees verder

Naverzorging van pmu: wat is waar en niet waar?

Wat weet jij over de naverzorging van permanente make-up? In dit blogartikel lees je de feiten en fabels.

Lees verder

Acne en de impact op je zelfvertrouwen

Wanneer je last hebt van acne, kan dit je zelfvertrouwen flink beschadigen. Daarom help ik je bij Body & Beauty graag. Lees hier meer!

Lees verder

Hilda helpt: permanente make-up na chemotherapie

Haarverlies door chemotherapie is lastig. Jij ziet je wenkbrauwen graag weer strak en donker. Permanente make-up biedt de uitkomst! Lees hier meer.

Lees verder

Terug in de tijd met radiofrequentie

Om je huid te verstrakken, is er een mooie techniek, genaamd radiofrequentie. Hoe dit werkt? Je leest in dit blogartikel er alles over!

Lees verder

Ervaringen

Ik ben enorm blij met de behandeling van Hilda! Ze was rustig en nam alle tijd! Ben superblij met het resultaat!

- Mariska van der Wal

Ik vind het heel prettig om daar te komen. De ontvangst is heel hartelijk. Ik ben altijd heel tevreden over het resultaat en de manier zoals het uitgevoerd wordt.

- Henny Wardenaar

Professioneel, vriendelijk en zeer kundig. Een echte aanrader!!

- Astrid Janssen

Geef een cadeautje!

Wil je iemand verwennen met een van de behandelingen bij Body & Beauty? Vraag dan nu gemakkelijk de cadeaubon aan.